Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Серед основних порушень на маршрутах – відсутність ліцензій та перевищення швидкості

28 липня 2011 - 11:56

Серед основних порушень на маршрутах – відсутність ліцензій та перевищення швидкості

Результати перевірок безпеки пасажироперевезень на маршрутах загального користування оприлюднили учасники наради за підсумками проведених заходів у рамках програми «Автобус 2011». Так, за даними управління ДАІ в Запорізькій області за місяць було зафіксовано 119 фактів порушення водіями маршрутних таксі швидкості, 14 – водіння в нетверезому стані або наркотичному сп’янінні, всього виявлено близько 2000 порушень  під час перевірок лише  з 31 травня по 30 червня.

Серед учасників наради – обласне керівництво,  представники управління ДАІ в Запорізькій області та автоінспекції і безпосередньо провідні авто перевізники регіону.

- Сьогодні, на жаль, склалася така ситуація, коли майже щодня випуски новин розпочинаються з повідомлень про аварії на дорогах, у тому числі, за участю пасажирських автобусів та маршруток, - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук. – І ми прекрасно розуміємо, що відповідальність водіїв за великим рахунком залежить  і від способу покарання за правопорушення та їх самосвідомості. Тож головна наша задача - виробити такі заходи спільних перевірок  якості наданих послуг, які б дозволили покращити ситуацію в цьому аспекті, - підсумував Петро Гончарук.

Серед заходів щодо посилення відповідальності водіїв учасники наради називали можливість формування так званого «списку злісних порушників», спільної роботи з контролю за дотриманням правил перевезення працівниками  ДАІ, податкової адміністрації та автоінспекції. Серед іншого, на нараді  порушено питання про необхідність завершення обміну номерних знаків на жовті, щодо умов участі у перевізників тощо. Зокрема, фахівці управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті  в Запорізькій області нагадали про зміни в правилах перевезення дітей, кількість яких збільшилася в  літній період, а саме – наявність двох водіїв при перевезенні дітей на відстань  понад 250 кілометрів в обидва боки слідування транспортного засобу.  

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»