Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санітарне благополуччя регіону – головний показник діяльності санепідслужби

28 липня 2011 - 15:01

Головний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця взяла участь у роботі засідання колегії санітарно-епідеміологічної служби Запорізької області, учасники якої підбили підсумки діяльності за перше півріччя 2011 року.

Головний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв відмітив, що робота санепідслужби у цей період проводилась в умовах реформування системи. Вступили в дію зміни до ряду нормативно-правових актів: Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу».

Відбулася перебудова стратегічних напрямків в роботі санепідслужби, зміна акцентів із запобіжного санітарного нагляду на санітарно-епідеміологічну експертизу діючих об’єктів, проведення соціально-гігієнічного моніторингу та оцінки ризику здоров’ю від впливу шкідливих факторів довкілля для кожного населеного пункту, вулиці, будинку та окремої людини.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця у своєму виступі на засіданні колегії санепідслужби окреслила деякі існуючі проблеми та першочергові завдання щодо оздоровлення дітей у дитячих закладах, забезпечення їх необхідними медикаментами, відповідної підготовки медичних працівників.

- Той факт, що у сусідньому з нами регіоні зареєстровано спалах холери, а в Запорізькій області підтримується стабільна спокійна епідемічна ситуація, наочно свідчить про ефективність роботи нашої санепідслужби. Санепідблагополуччя регіону – головний показник її діяльності, - дав високу оцінку роботі державних санітарних установ області заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Важливим завданням для служби у найближчий період керівник області Борис Петров вважає ефективний контроль ситуації щодо успішного завершення оздоровчої кампанії та своєчасної якісної підготовки шкіл області до нового навчального року. І для фахівців служби у цій царині ще багато роботи.

                                                                                                                                                     

Управління у справах преси та інформації

Читайте також