Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін під час брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації поінформував про ситуацію з цінами на продовольчому ринку м’ясо-молочної продукції

19 жовтня 2004 - 13:33

Як відомо, на виконання доручень Кабінету міністрів України щодо поліпшення ситуації на споживчому ринку м’яса та м’ясної продукції та з питань цінової ситуації на споживчому ринку м’ясо-молочної продукції 13 жовтня 2004 року голова облдержадміністрації видав розпорядження про затвердження тимчасово граничних цін на основні продукти харчування. О.Сін нагадав, що вони встановлені на 15 найменувань м’ясо-молочної продукції. Зроблено це з метою стабілізації цін на основні продукти харчування.

На жаль, як повідомив О.Сін, попередні домовленості з виробниками та торгівельними організаціями результатів не дали. Ось і довелося вдатися до адміністративних заходів. Хоча і в цьому разі граничні ціни визначені спільним аналізом ситуації. Якщо, наприклад, ціни на свинину та сало зумовлені рядом об’єктивних причин (неврожай минулого року, зростання цін на пальне), то ціни на курей нічим іншим як спекулятивним мотивом не поясниш. Тому для наведення порядку були підключені контролюючі та правоохоронні органи.

За результатами моніторингу, інформував О.Сін, за станом на 18 жовтня в області зафіксовано зниження цін за минулі п’ять днів. Зокрема, на яловичину І-ї категорії - на 8,4%, на свинину (тазостегнову частину) – на 7,2%, ковбасу варену І-го ґатунку – 1,4, молоко жирн. 2,5% - на 23,9%, молоко (розл) – на 4,1%, сир жирн. 9% (фас) – на 30,2%, сир жирн. 9% - 46,9, сметана жирн. 20% (фас) – 2,7, сметана домашня – 7,7%, яйця курячі – на 3,6%.

З 2 жовтня поточного року в усіх районах і містах області щоденно контролюється реалізація м’ясо-молочної продукції товаровиробниками, працюють телефони довіри для виявлення випадків обмеження прав торгуючих (тел. у Запоріжжі – 33-10-52), у вихідні проводяться ярмарки. Досягнуто, зокрема, домовленості з керівництвом ЗАТ ”Пологівський олія-екстракційний завод” щодо продажу на ринках КП „Запоріжринок” рослинної олії „Славія”. Крім того, управлінням з питань торгівлі та побутового обслуговування населення Запорізької міськради підготовлено проект рішення щодо тимчасового зниження ставки ринкового збору, тарифів за послуги ринків, плати за торгівельні місця для торгуючих м’ясо-молочною продукцією на ринках міста.

Цінова ситуація на споживчому продовольчому ринку області, підкреслив заступник голови облдержадміністрації, знаходиться під постійним контролем обласної державної адміністрації.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств