Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація тримає на контролі рейтингові показники регіону

1 серпня 2011 - 13:51

Результати роботи управлінь обласної державної адміністрації щодо підвищення рейтингових показників регіону стали основною темою щотижневої наради з керівниками підрозділів, яку провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин. Посадовець зауважив, що основна задача, яку ставить перед собою обласна виконавча влада у покращенні рейтингових показників – визначити чіткі цілі та реальні  механізми їх досягнення.

- Саме тому  прошу включати до своїх доповідей не лише показники, які ми маємо на сьогодні, але й ті заходи, які вживаються для того, аби змінити ситуацію на краще, підвищити результати - підкреслив перший заступник очільника регіону.

Так, по сільськогосподарському виробництву за підсумками першого півріччя регіон посідає 25 рейтингову позицію, всього ж управління агропромислового розвитку звітує за 5 індексами.

Певне зниження рейтингу в агропромисловому секторі зумовлено зменшенням валової продукції. Як зазначив заступник начальника ГУ агропромислового розвитку Анатолій Колесніков, через несприятливі погодні умови сектор не отримав до 40% валової продукції за перше півріччя. Проте результати зібраного врожаю ранніх зернових культур, а це 2 млн. 60 тисяч тонн, а також перспективи збору врожаю пізніх зернових суттєво піднімуть рейтингову позицію в цій галузі.

Управління праці та соціального захисту населення  звітує про  9 місце в сукупності всіх 10 показників, за якими ведеться оцінка в даному напрямку. Хоча за індексом  заробітної плати регіон посідає 6 позицію, за темпами росту заробітної плати – 4 місце, на загальний результат негативно вплинули підприємства-боржники із заробітної плати.

У житлово-комунальному господарстві суттєвий вплив на рейтинговий показник мають борги за спожитий природний газ. За цим показником Запорізька область посідає 5 місце, а рівень розрахунків за газ становить 83 відсотки за липень поточного року. Начальник управління ЖКГ  Дмитро Свіркін висловив упевненість, що підприємства розрахуються з газовими боргами згідно графіка, доведеного Кабінетом Міністрів, а саме - до початку опалювального сезону. 100-відсоткову гарантію може надати прийняття механізму списання боргів минулих років та погашення різниці в тарифах. Від 70 до 80 млн. грн. компенсації не отримали підприємства теплоенергетики Запорізької області за різницю в тарифах, - поінформував начальник управління ЖКГ облдержадміністрації.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також