Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медицина області робить перші кроки у реформуванні

1 серпня 2011 - 16:25

Під час засідання колегії

Підсумовуючи проведену у першому півріччі роботу по реформуванню медичної галузі в області на розширеному засіданні колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, заступник голови ОДА Микола Ярмощук наголосив на тому, що головне, чого вдалося досягти  –  передачі сільських медичних закладів у власність районних громад.

- Це дозволить раціонально використовувати бюджетні кошти та ефективно керувати медичними закладами, координувати їх діяльність, – зазначив посадовець. – В умовах дефіциту фінансування, кваліфікованих кадрів і сучасного обладнання оптимізація ресурсів та їх розумне використання - це єдиний шлях до  підвищення якості медичного обслуговування населення.

- На жаль, ми бачимо певну протидію реформам, – продовжила тему  начальник управління охорони здоров’я ОДА Наталя Мотовиця. – Ми поставили собі завдання забезпечити сільське населення кваліфікованою лікарською допомогою. В рамках цього завдання і відбувається реформування. Але чомусь наші дії сприймають, як зменшення кількості медичних закладів. Насправді ж йдеться про реорганізацію ФАПів, які обслуговують більше  тисячі населення, в лікарські амбулаторії загальної практики. На сьогодні їх в області вже 114 із 251 дільницею. ФАПи, які не укомплектовані медичними працівниками або обслуговують до 300 осіб населення, передбачається перепрофілювати в медичні пункти, де будуть проводитись прийоми сімейних лікарів. ФАПи, пункти первинної медичної допомоги та лікарські амбулаторії стають структурними підрозділами центральних районних лікарень, зменшувати кількість яких теж ніхто не має наміру.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області