Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці встановлять найвищий в Україні флагшток для державного прапора

2 серпня 2011 - 11:49

На Хортиці встановлять найвищий флагшток в Україні для державного прапора

В області триває активна підготовча робота до  відзначення 20-ї річниці проголошення незалежності України.

Відповідно до настанов Президента України особливістю цьогорічного святкування є відмова від помпезних коштовних заходів. Натомість практикується творчий підхід, організація заходів, які б сприяли об’єднанню народу, патріотичному піднесенню.

З метою гідного вшанування державного прапора Національний заповідник «Хортиця» виступив з ініціативою спорудження на курганному насипу біля Музею історії запорозького козацтва у північно-східній частині острова Хортиця найвищого в країні флагштоку для підняття державного прапора України. Цю ідею підтримав голова обласної державної адміністрації Борис Петров. 

Як повідомили науковці заповідника, підняття полотнища державного прапора планується на рекордну висоту 85-90 м - з урахуванням висоти кургану (15 м), хортицьких скель над водою в місці встановлення (40 м) та 30-35 метрів власне флагштоку. Проектом передбачено  облаштування оглядового майданчика на вершині кургану, будівництво зручної для підйому пішохідної естакади, встановлення скульптурної композиції, присвяченої козацькому минулому Запорізького краю.

- Острів Хортиця не раз ставав свідком єднання народу України навколо історичної пам’яті про героїчну добу козацтва, що заклала підвалини української державності.  І сьогодні нам потрібні ідеї, справи, здатні згуртувати людей. Впевнений, що комплекс об’єктів стане виразним символом міста і Запорізького краю, який приваблюватиме відвідувачів до легендарного острова. Тому звертаюся до промисловців, бізнесменів, усієї запорізької громади з проханням долучитися до реалізації цього проекту, - звертається до земляків голова облдержадміністрації Борис Петров.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України