Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький обласний дозвільний центр планують відкрити цього року

3 серпня 2011 - 08:58

Запорізький обласний дозвільний центр планують  відкрити  цього року

Згідно з чинним законодавством у Запоріжжі планується відкриття дозвільного центру, що працюватиме за принципом «єдиного вікна». Голова облдержадміністрації Борис Петров доручив своєму заступнику Петру Гончаруку зробити все необхідне для того, щоб  центр почав роботу вже цього року. Згідно з досягнутими домовленостями між обласною та міською владою Запоріжжя  дозвільний центр матиме статус обласного.

- Ми не збираємось чекати грудня місяця. У нас є плани відкрити єдиний дозвільний центр вже у жовтні, – повідомив Петро Гончарук. – Але у зв’язку з тим, що облаштуванням центру займаються і обласна, і міська влади, не все залежить від нас.  Вже 4 серпня на черговій сесії обласної ради має бути ухвалено рішення про виділення частини необхідних коштів на дозвільний центр з обласного бюджету. І якщо депутати міської ради спрацюють так само оперативно і найближчим часом ухвалять рішення про виділення своєї частини  з міського бюджету, наші плани щодо відкриття центру восени будуть цілком реальними.

Обласний дозвільний центр буде розташовано в одному приміщенні із кінотеатром «Байда». За словами заступника голови ОДА, у фойє буде розміщено адміністраторів та залу очікування, а безпосередньо «єдиний офіс» – на другому поверсі.

- Ми досить довго обирали приміщення, – пояснив Петро Гончарук. – І приміщення за адресою: проспект Леніна, 162, на наш погляд, найбільше відповідає вимогам: воно досить просторе, знаходиться у самому центрі міста, має зручні під’їзди і потребує досить невеликих грошей для внутрішньої перебудови.

У рамках підготовки до відкриття обласного дозвільного центру Петро Гончарук побував у Харкові та Вінниці, де ознайомився з роботою аналогічних центрів.

- Ми обов’язково використаємо кращі напрацювання цих центрів і додамо якісь свої родзинки, – запевнив посадовець. – Запорізький обласний дозвільний центр має бути кращим у країні і не виставковою моделлю, а працюючим «єдиним офісом». Принаймні, така у нас мета.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України