Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Німецькі інвестори розраховують на довгострокову співпрацю із Запорізькою областю

3 серпня 2011 - 09:28

Таку позицію висловив директор німецької компанії Manages Energy Group Фолькер Кнеппер під час зустрічі з керівництвом регіону, яка відбулася в обласній державній адміністрації.

Один з пріоритетних напрямків співробітництва між Федеративною Республікою Німеччина та Україною є енергозбереження та впровадження альтернативних видів палива. Саме у цій сфері шість місяців тому розпочалася взаємодія німецької компанії Manages Energy Group із Запорізьким регіоном, яка у м. Приморськ планує будівництво геліоелектростанції потужністю 10 мВт. Загальний обсяг іноземних інвестицій у цей проект складає 35 млн. євро.

Директор німецької компанії поінформував заступника голови облдержадміністрації Петра Гончарука про хід робіт з оформлення оренди виділеної земельної ділянки, а також про підготовку до оформлення дозвільної документації.

- Ми вдячні вам та керівництву Приморського району за підтримку та сприяння у вирішенні поточних питань. Якщо оформлення дозвільних процедур буде проходити також за планом, ми плануємо розпочати будівництво електростанції вже цього року, - повідомив Фолькер Кнеппер.

Одне з питань, яке наразі турбує юристів німецької компанії, – ввезення в Україну оснащення, необхідного для будівництва геліоелектростанції.

Петро Гончарук запевнив Фолькера Кнеппера: якщо обладнання буде зареєстровано як інвестиції, воно не тільки не обкладається податком, але й має буди оформлено у скорочені терміни. Також посадовець пообіцяв, що у разі необхідності особисто простежить за тим, щоб обладнання надійшло без перешкод та у визначені строки.

- Голова обласної державної адміністрації Борис Петров минулого разу після зустрічі з вами підкреслив, що цей проект є дуже важливим для Запорізької області. Тож можете бути певні у підтримці обласної влади. Сподіваюся, це наш перший, але не останній проект, -  зазначив П. Гончарук.

Цю думку підтримали і представники німецьких інвесторів.

- Ми розраховуємо на довгострокову співпрацю із Запорізькою областю і не тільки у цьому проекті, - наголосив директор Manages Energy Group. На підтвердження цього Ф. Кнеппер висловив пропозицію реалізувати в Запорізькій області один цікавий, пілотний для України проект, «сонячний дах», який стосується  встановлення сонячних батарей на даху  будинків.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України