Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулася розширена колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації

22 жовтня 2004 - 13:16

На колегію були запрошені керівники відділів охорони здоров’я міст обласного підпорядкування, головні лікарі лікувально-профілактичних закладів та їх заступники, завідувачі відділеннями, головні медсестри, головні позаштатні спеціалісти управління охорони здоров’я облдержадміністрації, керівники вищих медичних навчальних закладів, завідуючі клінічними кафедрами медуніверситету та академії післядипломної освіти лікарів, директори медичних училищ, головні лікарі СЕС, представники засобів масової інформації.

Колегія почалася з приємного моменту – заступник голови облдержадміністрації Лариса Сізінцова, заступник голови обласної ради Олександр Бережний та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зінаїда Лашкул вручили групі кращих медпрацівників Почесні грамоти Кабінету міністрів України, міністерства охорони здоров’я, облдержадміністрації та обласної ради, а також ювілейні медалі „За розвиток Запорізького краю”. Групі головних лікарів обласної клінічної та районних лікарень було вручено сертифікати на комплекси діагностичного медичного обладнання.

У доповіді, з якою виступила начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зінаїда Лашкул, та у виступах учасників колегії відзначалася плідна робота Уряду Віктора Януковича, спрямована на розвиток охорони здоров’я населення. Це добре видно на прикладі Запорізької області, де за останні два роки різко поліпшилося медичне обслуговування різних категорій населення. Значні кошти з державного і місцевих бюджетів спрямовані на зміцнення матеріальної бази медичних закладів, створення спеціалізованих медичних центрів. Так, за рахунок Держбюджету у 2003 році область отримала медикаменти та обладнання на 20 млн. гривень, за 9 місяців 2004 року – на 29 млн. грн. Річний бюджет по області виріс з 284 до 326 млн. грн., спрямованих на розвиток охорони здоров’я.

Активно обговорювалися актуальні проблеми медичного обслуговування. Наприклад, висока малюкова смертність. Зважаючи на це, минулий рік в області облдержадміністрація оголосила Роком підтримки дитинства і материнства, настійливо вирішуються ці проблеми і нинішнього року. Вжитий комплекс заходів приніс позитивні результати: за 9 місяців 2004 року порівняно з аналогічним періодом минулого року малюкова смертність зменшилася з 12,06 до 9,05 на 1 тис. новонароджених. А у місті Запоріжжі вперше за останні 20 років цей показник знизився за названий період майже удвічі і становить згідно з оперативними даними 6,44 на 1 тис. новонароджених.

Позитивна динаміка показника малюкової смертності протягом останніх років – це результат дії цільових програм Уряду та місцевих адміністрацій. Спільні зусилля позитивно впливають на розвиток сімейної медицини, матеріальний стан лікувально-профілактичних закладів на селі, невідкладної медичної допомоги, профілактичної допомоги дітям та інвалідам.

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Сізінцова висловила щиру подяку чисельному загону медичних працівників області і впевненість, що спільними зусиллями з органами місцевої та центральної влади неодмінно будуть виконані непрості завдання в галузі охорони здоров’я на четвертий квартал 2004 року.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області