Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі з’явиться будинок з «сонячним дахом»

4 серпня 2011 - 08:56

У Запоріжжі з’явиться будинок з  «сонячним дахом»

З пропозицією реалізувати у Запоріжжі пілотний проект - будівництво «сонячного даху» - звернулися директор німецької компанії Manages Energy Group Фолькер Кнеппер та представник німецького енергетичного агентства «Дена» Габріела Айхнер.

Нагадаємо, Manages Energy Group вже працює над одним проектом в області – будівництво геліоелектростанції у м. Приморськ.

За словами Ф. Кнеппера, компанія  Manages Energy Group працює у багатьох напрямках – проектування та встановлення вітро-, фото- та геліоелектростанцій, а також «сонячних дахів».

- Реалізація цього проекту не тільки дозволить знизити споживання електроенергії, але й створить позитивний імідж будинку, де  встановлять «сонячний дах». Це  приверне увагу до області як до такої, що розвиває новітні технології, піклується про збереження навколишнього середовища. Також  це буде поштовхом для розвитку цього напрямку енергозбереження на вашій території, - розповіла про переваги встановлення «сонячного даху» представник німецького енергетичного агентства «Дена» Габріела Айхнер.

За словами пані Айхнер, впровадження проекту «сонячного даху» складатиметься з двох етапів – технічного встановлення самих батарей та навчання технологіям фотоелектрики студентів, спеціалістів, роботи з громадськістю, співпраці з навчальними закладами регіону.

Фолькер Кнеппер поінформував про технічні особливості «сонячного даху». Зокрема, його потужність складатиме 30 кВт.

- На даху площею 600 квадратних метрів  встановлюється 120 фотоелектричних модулів. При цьому навантаження на дах не перевищуватиме 12 кілограмів на метр квадратний, - зазначив директор німецької компанії.

Наразі компанія розглядає варіанти будинків, які відповідають технічним характеристикам для розміщення фотоелектричних модулів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також