Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі теплопостачальні підприємства області мають у місячний термін розрахуватися з боргами за газ

4 серпня 2011 - 15:23

На колегії ОДА розглянуто питання стану розрахунків підприємств теплокомуненерго за спожитий газ

Ще на початку липня голова облдержадміністрації Борис Петров вимагав від представників районних та міських влад області терміново активізувати роботу щодо підготовки до чергового опалювального сезону загалом та із розрахунків за спожитий газ, зокрема.

- Як  не дивно, але зима обов’язково прийде, – зауважив тоді очільник регіону. – І дуже не хотілося б, щоб ми з вами у грудні вирішували щось в авральному порядку, шукали ресурси, зверталися по допомогу до уряду. Наразі час ще є, щоб належним чином підготуватися до зими,  але його зовсім небагато.

Тож питання щодо стану розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий газ стало першим у порядку денному на засіданні колегії обласної державної адміністрації.

За інформацією начальника управління ЖКГ Запорізької ОДА Дмитра Свіркіна, найгірший стан розрахунків мають тепловики смт Якимівка та м. Токмак. При цьому керівництво цих населених пунктів не надало колегії жодних гарантій погашення своїх боргів.

- Я розумію, що у вас морально та фізично застаріле обладнання котелень,  зношені тепломережі, і, як наслідок, неефективне витрачання газу на опалювання, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин. – Але я не розумію, кому ви цим дорікаєте. Що ви зробили для того, щоб змінити ситуацію? Коли мова заходить про Якимівку чи Токмак,  завжди спостерігається одна і та ж картина: немає ніяких проектів, ніяких розрахунків. Є лише одне: допоможіть, тому що ми самі ні на що не спроможні. Ми готові вам допомагати, але ж і ви маєте щось робити, щось пропонувати.

Рішення колегії залишило в силі вимогу до підприємств теплокомуненерго області: у місячний термін розрахуватися з боргами за спожитий газ або надати реальні графіки погашення заборгованості.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області