Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Флагшток для державного прапора встановлять на Хортиці до 18 серпня

5 серпня 2011 - 13:57

Флагшток для державного прапора  встановлять на Хортиці  до 18 серпня

Строки виконання робіт та усі деталі монтажу найвищого в Україні флагштоку, що встановлюється біля музею на острові Хортиця, обговорили учасники виїзної робочої наради, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук. Нарада пройшла за участю начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Ірини Конаревої, керівництва  підприємств «Запоріжкран» та НДІ «Неогаз», які виконуватимуть роботи з виготовлення та встановлення флагштоку, співробітників музею запорозького козацтва та Національного заповідника «Хортиця».

За результатами наради заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук поінформував журналістів, що заплановані роботи виконуються згідно графіка. Тож очікується, що встановлення самого флагштоку відбудеться з 16 до 18 серпня. А урочисте підняття державного прапора планується безпосередньо  у День прапора, 23 серпня.

- Це дуже цікава ініціатива Національного заповідника - встановити  найвищий в Україні флагшток для прапора України біля музею запорозького козацтва. Цю ідею з ентузіазмом підтримав голова обласної державної адміністрації Борис Петров, - прокоментував Микола Ярмощук. – Адже цього року ми святкуємо ювілейну дату проголошення Незалежності України.  Тож хочу подякувати тим організаціям, тим громадянам, які вже відгукнулися на заклик підтримати цю пропозицію і надають благодійну допомогу. Крім того, слід відзначити ініціативність таких підприємств як НДІ «Неогаз» та «Запоріжкран», які виконуватимуть роботи з виготовлення флагштоку та механізму для підняття прапора. Це наочне свідчення пошани до нашої державності. І в подальшому це місце стане  ще одним яскравим символом нашого краю, - підкреслив  посадовець.

Наразі на місці встановлення флагштоку, на  кургані біля музею  ведуться підготовчі будівельні роботи, з місця також демонтовано хрест, який тут було встановлено на честь святкування першої річниці, аби не пошкодити його під час встановлення прапора.

- Сьогодні хрест знаходиться на зберіганні в Національному заповіднику, - повідомив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - По завершенні усіх підготовчих робіт його знову встановлять у тому місці, яке погодять усі зацікавленні сторони – громада, козацькі організації, які його встановлювали, церква,  - запевнив Микола Ярмощук.

Також посадовець додав, що згідно генерального плану заповідника на найвищій місцині острова Хортиця, на так званому кургані біля музею, де скоро з’явиться державний прапор, має бути об лаштований оглядовий майданчик та монумент «козаки в дозорі».

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія