Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Висококваліфікована медична допомога доступна жителям глибинки

10 серпня 2011 - 16:27

Висококваліфікована медична допомога доступна жителям глибинки

Бригада висококваліфікованих медичних фахівців Запорізької обласної клінічної лікарні у складі невролога, нефролога, гастроентеролога, проктолога, хірурга, офтальмолога провела виїзний консультативний прийом пацієнтів у Пологівській центральній районній лікарні, які перебувають на диспансерному обліку.

За словами головного лікаря обллікарні Ігоря Шишки, такі заходи сприяють покращенню якості диспансеризації населення в районах, підвищенню загальної медичної культури місцевих жителів.

При цьому фахівці  обллікарні надають консультації своїм колегам у районах щодо посилення контролю за  виконанням стандартів обстеження та лікування хворих.
- Ми практикуємо   таку форму роботи як організація  виїзних консультативних прийомів з тим, щоб максимально наблизити висококваліфіковану медичну допомогу до жителів глибинки, - говорить головний лікар обллікарні Ігор Шишка. - Це системна робота, яку ми ведемо щомісяця. Наші бригади надають як організаційно-методичну допомогу місцевим медикам у вирішенні їхніх завдань, так і спеціалізовану діагностичну, консультативну, терапевтичну допомогу людям, що мають  в ній потребу. Рання кваліфікована діагностика та правильне лікування - це для багатьох з них реальний шанс успішно одужати і повернутися до повноцінного життя.

 У найближчі місяці медичні бригади обласної лікарні відвідають: Велику Білозерку (прийом в поліклініці В-Білозерської ЦРЛ, 31.08.2011), Андріївку Бердянського району (прийом у місцевій амбулаторії 07.09.2011), Якимівку (прийом у поліклініці Якимівської ЦРЛ, 14.09.2011) , Приазовське (прийом у ЦРЛ 21.09.2011), Приморськ (прийом у ЦРЛ 28.09.2011).

-    У рамках реалізації програми реформування  медичної галузі, ініційованої Президентом України, та згідно засад оптимізації сфери охорони здоров’я населення   області, схвалених головою облдержадміністрації Борисом Петровим, висококваліфікована медична допомога  стає доступнішою  всім жителям краю – і у містах, і в глибинці, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. – Практика свідчить, що організація  виїзних консультативних прийомів фахівців обллікарні у районах області стає ефективним інструментом  реалізації цього завдання.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії