Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Азаров: «Ми суттєво прискоримо будівництво мостових переходів»

11 серпня 2011 - 14:03

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Прем’єр-міністр України Микола Азаров ознайомився з ходом будівельних робіт автотранспортної магістралі через річку Дніпро. Високого гостя супроводжував перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин.

Як відзначив Глава Уряду, запорізькі мости стали одним з приводів для цієї робочої поїздки.

- Однією з причин, через яку я прибув до Запоріжжя, є безумовно ситуація з будівництвом  мостів. Ці мостові переходи були закладені ще у 2004 році, а завершити їх будівництво планують у 2016. На моє переконання, будівництво хоч і такого складного об’єкту, все ж не може тривати так довго, - підкреслив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Детально з перспективами добудови мостових переходів через річку Дніпро Главу Уряду ознайомив Запорізький міський голова Олександр Сін та голова правління  ПАТ «Мостобуд» м. Київ (генеральний підрядник) Юрій Циганок. Зокрема, вони окреслили технічні моменти роботи, терміни здачі окремих об’єктів та завершення першої черги будівництва, питання закупівлі металоконструкцій. Також О. Сін порушив питання сталого фінансування будівництва мостових переходів. Тільки цього року для продовження поточних робіт та закупівлі матеріалів для продовження роботи у наступному році необхідно додатково 450 млн. грн.

- Думаю, ми суттєво прискоримо будівництво і перша черга буде здана вже у першому кварталі 2013 року, - висловив переконання Микола Азаров. Також урядовець доручив Запорізькому міському голові підготувати відповідне звернення щодо виділення 450 млн. грн. на будівництво мостивих переходів через річку Дніпро.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів