Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі Миколі Азарову продемонстрували перший український гелікоптер

11 серпня 2011 - 16:53

Прем’єр-міністр України Микола Азаров став свідком того, як в небо піднявся перший гелікоптер з українським двигуном, виготовленим  на підприємстві  «Мотор Січ». Очільник Уряду оглянув майданчик зі збору гелікоптерів, на якому проводять роботи з реставрації старої воєнної техніки, використовуючи досягнення вітчизняних авіабудівників. Наразі тут вже поновили роботу гелікоптера Мі-8 МСБ, який є модернізованою моделлю вертольота МІ8Т. На ньому встановлено двигун власної розробки «Мотор Січ», який дозволяє знизити споживання пального. До того ж вартість модернізованого вертольота в кілька разів нижча, ніж  нового.

- Тепер, коли продемонстровано можливості модернізованого гелікоптера, є про що говорити, тобто, є реальне підґрунтя для розгляду державної програми підтримки та розвитку цієї галузі, - зазначив у своєму коментарі Микола Азаров. – Гадаю, таку програму ми приймемо вже цього року.

Автори модернізації гелікоптерів готуються найближчим часом отримати сертифікат якості на свій витвір і вже зараз планують налагодження майбутнього виробництва гелікоптерів з вітчизняним двигуном. За словами моторобудівників гелікоптери, що отримають нове дихання, з успіхом зможуть використовувати для цивільних потреб, зокрема, службами МНС. У разі прийняття державної програми та отримання державного замовлення на реконструкцію літальної техніки цілком під силу налагодити потужне виробництво перших  вітчизняних гелікоптерів.

На згадку про знаменну подію Прем’єр-міністр України Микола Азаров зробив для моторівців та всіх запоріжців запис у книзі почесних гостей: «Вітаю з першим польотом. Бажаю успіхів!».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів