Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна робоча група виявила порушення при затвердженні тарифів на послуги ЖКГ

12 серпня 2011 - 08:17

Обласна робоча група  виявила порушення при затвердженні тарифів на послуги ЖКГ

Розпорядженням голови облдержадміністрації Бориса Петрова від 21.06.2011 № 234 було створено обласну робочу групу з моніторингу тарифів на житлово-комунальних підприємствах області. Метою її створення стало виключення з тарифів необґрунтованих витрат і, як наслідок, їх зниження.

Згідно  графіка протягом 6 тижнів робочою групою було здійснено моніторинг тарифів на 21 підприємстві житлово-комунальної сфери.

За експертними оцінками фахівців управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Державної житлово-комунальної інспекції в Запорізькій області, Державної інспекції з контролю за цінами в Запорізькій області, територіального управління Державної інспекції з енергозбереження по Запорізькій області тощо у більшості житлово-комунальних підприємств тарифи формуються та затверджуються відповідно до вимог чинного законодавства.

Проте робоча група виявила і суттєві порушення. Наприклад, КП «Водоканал» м. Запоріжжя включив до своїх тарифів «витрати на придбання путівок на оздоровлення» та «витрати на амортизацію активів», які відносяться до соціальної інфраструктури підприємства.

Багато запитань у робочої групи викликали структура та тарифи на послуги ЖКГ у місті Токмак. 180 багатоповерхових житлових будинків міста обслуговують 4 підприємства. Для порівняння, у місті Бердянськ 808 багатоповерхових житлових будинків обслуговують лише 3 підприємства. До того ж у тарифах одного з них -  КП «Центр», враховані завищені норми часу та обслуговування для робітників, а 30%  у тарифах складають адміністративні витрати.

У тарифах Приморського ОВУЖКГ з порушенням чинного законодавства закладено 12% рентабельності на послуги централізованого водовідведення та вивезення твердих побутових відходів.

Робоча група виявила порушення і при встановленні тарифів на послуги КП «Дім» у смт Степногірск

Управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації за підсумками перевірки підготовлено довідку для голови ОДА Бориса Петрова та пропозиції щодо усунення виявлених робочою групою недоліків та порушень.

Pобоча група зважила і на позитивні моменти, наприклад, ТОВ «Оріхівтепломережа» та КП «Михайлівське ЖКГ» одразу за результатами перевірки усунули недоліки та вже знизили тарифи.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів