Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Водні об’єкти та пожежі – явища, які забирають життя запоріжців

12 серпня 2011 - 13:01

Водні об’єкти та пожежі –  явища, які забирають життя запоріжців

В обласній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке у селекторному режимі провів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та  у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євген Шац.

Відкриваючи засідання, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та  у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євген Шац звернув увагу членів комісії на необхідності постійно тримати на контролі питання безпеки людей на водних об’єктах.

- Керівництво обласної державної адміністрації серйозну увагу приділяє профілактичним заходам загибелі людей на воді. Питання безпеки людей – найголовніше, тому маємо особливо ретельно підходити до вирішення будь-яких питань, які виникають у цій сфері, - звернувся до присутніх Є. Шац.

За словами посадовця в області з початку року врятовано 308 людей. За цим показником у рейтингу регіонів Запорізька область посідає перше місце. Разом з тим, не вдалося врятувати 58 осіб. Найбільша проблема в тому, що переважна більшість з них - 52 людини потонули на необладнаних пляжах. Є.Шац доручив членам комісії на місцях напрацювати систему заходів, яка дозволить знизити кількість загиблих людей.

Серед питань, які були розглянуто на засіданні, – стан зовнішнього протипожежного водопостачання в населених пунктах та на об’єктах Запорізької області.

За інформацією представника оперативного відділу ГУ МНС України в Запорізькій області, протягом шести місяців на території регіону виникло 1352 пожежі, внаслідок яких загинуло 79 осіб, травмовано 37.

Однією зі складових успішної локалізації і ліквідації пожеж є забезпеченість території необхідною кількістю водних джерел протипожежного призначення. Однак, на цей час з 12 913 пожежних гідрантів, розташованих в області, 1217 знаходиться у непрацездатному стані. Крім того, із 3001 пожежного водоймища 305 – не придатні до використання.

При цьому відзначалося, що найгірший технічний стан зовнішнього протипожежного водопостачання спостерігається на територіях  об’єктів з масовим перебудуванням людей, які належать до підпорядкування управлінь культури, освіти, охорони здоров’я.

За підсумками розгляду головам райдержадміністрації доручено розглянути зазначене питання на засіданні районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на які запросити керівників об’єктів, де незадовільний стан протипожежного водопостачання.

Також у ході наради  заслухано звіт щодо здійснення заходів стосовно приведення у робочий стан інженерного обладнання систем протипожежного захисту  висотних будинків та будинків підвищеної поверховості.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах  преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів