Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації директор обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Євген Коса розповів про реалізацію обласної цільової програми „Сільське подвір’я”

2 листопада 2004 - 13:13

Протягом шести років в області втілюється у життя цільова програма „Сільське подвір’я”, повідомив Є.Коса. Вона користується широким попитом серед сільського населення. Адже завдяки пільговому кредитуванню селяни мають чудову можливість не лише поліпшити житлові умови, а й розвинути власне підсобне господарство, збільшити виробництво сільськогосподарської продукції.

За минулі роки Фонд уклав з сільськими мешканцями 2192 кредитні договори на суму понад 15 млн. гривень для будівництва, добудови, реконструкції житлових будинків, спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій, купівлі житла, обладнання, сільськогосподарської техніки, молодняка великої рогатої худоби. За станом на 1 листопада 2004 року Фонд спрямував понад 11 млн. грн. на кредитування індивідуальних сільських забудовників.

Враховуючи, що наша область на фоні інших має відносно низький відсоток газифікації населених пунктів, обласна влада спрямовує зусилля насамперед на вирішення цієї проблеми. За допомогою кредитних ресурсів Фонду, підкреслив Є.Коса, в області на сьогодні газифіковано 3646 житлових будинків, збудовано, придбано з реконструкцією 402 житлові будинки загальною площею майже 40 тис. квадратних метрів.

Активна робота фонду за постійної і дієвої допомоги з боку обласної адміністрації та обласної ради дали змогу нинішнього року за загальними показниками вийти на друге місце в Україні. Нині завдяки загальним зусиллям програма „Сільське подвір’я” охоплює всі 20 районів області. Найактивніше її втілюють у життя у Мелітопольському, Приазовському, Гуляйпільському, Новомиколаївському, Бердянському районах.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області