Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Світлицький тепло привітав працівників соціальної сфери області з професійним святом

4 листопада 2004 - 13:44

Представники семитисячного загону працівників соціальної сфери області зібралися в обласному музично-драматичному театрі на урочистості з нагоди професійного свята. Їх тепло привітали керівники області і міста Запоріжжя, провідних підприємств і громадських організацій області.

Вітаючи трудівників соціальної сфери, перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Світлицький відзначив, що  проявляти милосердя і доброту неможливо зобов”язати інструкцією, якщо їх нема у душі і в поклику серця.

„Саме від вас (працівників соціальної сфери – прим. прес-служби), в кого поєднуються ці людські якості і професійний досвід, безпосередньо залежить  успішна реалізація державної соціальної політики, виконання програми діяльності Уряду “Послідовність. Ефективність. Відповідальність”.

А. Світлицький з приємністю повідомив про величезний внесок працівників органів праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, служби зайнятості, фонду соціального страхування в реалізацію на місцях державної програми соціального захисту населення. Наприклад, цей рік  був дуже напруженим для  найбільш численного загону працівників соціальної сфери області – органів праці та соціального захисту населення. Адже значно розширилося коло повноважень цих органів, зросла відповідальність за реалізацію  державних, регіональних та місцевих соціальних програм, посилилася роль колективних договорів у житті трудових колективів.

У цьому напрямку органи виконавчої влади та місцевого самоврядування плідно співпрацюють з об’єднаннями профспілок, обласним союзом промисловців та підприємців “Потенціал”. Сьогодні в області укладено понад 2,8 тис. колективних договорів, дія яких розповсюджується на 470 тисяч громадян, - це 92,3 % найманих працівників. Майже 60% колдоговорів передбачають підвищення рівня оплати праці.

Розмір середньомісячної заробітної плати в області протягом січня – вересня поточного року збільшився з 582 до 709 грн., або на 21,7 %. За цим показником область посідає третє місце в Україні після м.Києва та Донецької області.

Суттєві позитивні зрушення спостерігаються із погашенням боргів по заробітній платі. За останні 2 роки заборгованість  зменшилася майже вдвічі і за станом на 1 жовтня  склала 30 млн.грн., що на 16,5 % менше, ніж на початок року.

А. Світлицький вручив великій групі працівників соціальної сфери Грамоти облдержадміністрації.

Майстри мистецтв дали великий концерт для учасників урочистостей.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії