Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці підняли Державний Прапор на рекордну висоту

24 серпня 2011 - 14:14

На острові Хортиця, з нагоди святкування 20-ї річниці незалежності підняли Державний Прапор на спеціально встановленому з цієї нагоди флагштоку. В супроводі гімну України, полотнище Державного Прапору піднялося на рекордну висоту і гордо замайоріло над скелями Дніпра. В якості фінального акорду урочистої миті військові дали воєнний салют.

- Сьогодні ми зібралися тут на славетному острові Хортиця у День незалежності нашої країни, - звернувся до присутніх на урочистому мітингу голова облдержадміністрації Борис Петров. -  Саме тут, в серці  українського козацтва наші пращури, козаки підняли  жовто-блакитний  двоколор, як символ державності та національної єдності. Встановлюючи Державний Прапор на рекордну висоту ми прагнули привернути увагу  всіх українців, з тим аби продемонструвати – майбутнє нашої держави залежить від єдності всіх регіонів і кожного з нас. Хортиця об’єднує лівий і правий берег Дніпра, а разом з тим символічно об’єднує всю державу. Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку в історії нашої країни. Давайте об’єднаємо наші зусилля, з тим аби наша держава залишилася єдиною та неділимою, стала ще сильнішою та успішною. Зі святом вас, українці. З Днем незалежності!, - підбив риску очільник області.

Спорудження найвищого флагштоку велося за рахунок благодійних внесків, які акумулювалися БФ «Хортиця» та за підтримки обласної державної адміністрації.  Висота щогли флагштоку становить 35 метрів, діаметр щогли біля основи – 53 сантиметри, розмір полотнища прапора становить 50 кв.м. з урахуванням висоти курганного насипу, та Хортицьких скель над водою в місці встановлення флагштоку Державний Прапор вдалося підняти на висоту  до 90 метрів, найвищу в Україні. Поруч із державним символом на насипу біля музею історії запорізького козацтва стоїть православний дерев’яний хрест. За згодою громади його вирішено було повернути в первозданному вигляді на теж саме місце. В подальшому, планується облаштування  на кургані оглядового майданчику, зручної для підйому пішохідної естакади, а також встановлення скульптурної композиції «козаки в дозорі».



Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів