Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кіноклуб «Сходження» відкрив свій 35-й сезон

30 серпня 2011 - 09:07

Кіноклуб «Сходження» відкрив свій 35-й сезон

Унікальний, чи не єдиний на теренах України, улюблений запоріжцями  кіноклуб «Сходження», який базується у обласному Театрі молоді,  у нинішньому сезоні святкує свій 35-річний ювілей.

Показом фільму «Люди.Роки.Фільми...», який був знятий до 33-річчя кіноклубу і розповідає історію його розвитку в контексті доль людей, міста Запоріжжя, країни,  було відкрито ювілейний  сезон.

Чимало прихильників одного з найважливіших, за твердженням класика  комуністичної ідеології – творця  жовтневої соціалістичної революції  Володимира Леніна, різновидів мистецтва зібрались разом, щоб, давши старт черговому  сезону кінопоказів, відкрити   новий етап в розвитку громадського руху, який ґрунтується на безмежній любові до сінематографа.

В рамках заходу учасники переглянули  документальний фільм «Лариса» ( вийшов на екрани у 1980 році) про режисера Ларису Шепітько, адже своєю назвою кіноклуб зобов'язаний її однойменному фільму «Сходження». Також увазі  глядачів була запропонована стрічка  «Дім, в якому я живу» (1957 г) режисера Льва Куліджанова. Цей фільм був визнаний  одним з кращих фільмів радянського кінематографа післявоєнної тематики.

- Кіноклуб «Сходження» - це осередок високого кінематографу, де глядачам подають унікальні взірці мистецтва кіно, - відмітив  голова облдержадміністрації Борис Петров. – Знайомлячи запоріжців -  любителів кіномистецтва з роботами видатних вітчизняних і зарубіжних  режисерів, клуб працює на підвищення, в тому числі,  загальної культури наших громадян. Сердечно вітаю всіх любителів кіно із ювілеєм кіноклубу «Сходження». Організаторам бажаю  плідної творчої діяльності на довгі роки. 



Управління у справах преси та інформації   

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні