Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація на продовольчому ринку м’яса і м’ясної продукції під постійним контролем облдержадміністрації

11 листопада 2004 - 15:50

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань забезпечення області основними продовольчими товарами та контролю за цінами на них під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Сіна.

Відзначалося, що з моменту введення в дію розпорядження голови облдержадміністрації від 13.10.2004 № 445 “Про затвердження тимчасово граничних цін на основні продукти харчування”, протягом лише трьох тижнів  відбулось зниження цін на  яловичину 1 категорії – від 6,9 до 12,2 відсотки, на свинину – на 10,9, на птицю – на 2,3, на сало – на 10,3 відcотки. 

Одночасно значно збільшились обсяги  реалізації м’яса та м’ясопродуктів: так, за один день торгівлі 30.10.2004 року на ринках обласного центру, містах обласного та районного підпорядкування обсяг реалізації м’яса та м’ясопродуктів  склав 17063 кг,  а 06.11.2004 збільшився майже на 47 відсотків і склав 25210 кг.

Достатньо успішно реалізується пропозиція облдержадміністрації щодо безпосереднього постачання м’яса товаровиробником на м’ясокомбінати області, завдяки чому  відмічено зниження ціни на м’ясо свинини в живій вазі: якщо на 1 листопада поточного року ціна становила 10,50 – 11 гривень за кілограм, то на сьогоднішній день – вона зменшилась до 9,00 – 10,00 гривень за кілограм. Збільшились і обсяги поставок м’яса свинини товаровиробниками на м’ясокомбінати області. Так, наприклад, тільки у листопаді поточного року до м’ясокомбінатів області надійде 4500 голів свиней, що в живій вазі становить 500 тонн, а в грудні очікується – 450 тонн.

Для забезпечення ринків обласного центру м’ясом та м’ясопродуктами Запорізьким міськвиконкомом проводиться робота щодо постачання цих продуктів товаровиробниками безпосередньо підприємцям, які реалізують його на ринках. Так, наприклад, Новомиколаївський кінний завод готовий постачати на ринки міста свиней за ціною 9,80 гривень за кілограм живої ваги у кількості  200 голів у листопаді та 100 голів у грудні поточного року; дослідне господарство “Відродження” Мелітопольського району у змозі постачати по 100-200 голів свиней щомісяця; СВК агрофірма “Дружба” Токмацького району прогнозує постачати на ринки міста до 200 голів свиней щомісяця. Таке тісне співробітництво буде сприяти подальшому насиченню споживчого ринку м’ясом свинини та м’ясопродуктами і зниженню середньої ціни на нього до 19 гривень за кілограм. Від такої злагодженої роботи виграє і госпоподарство, і споживач.

Цінова ситуація на споживчому продовольчому ринку області знаходиться під постійним контролем обласної державної адміністрації.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою