Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Названі кращі молоді науковці 2004 року – переможці обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі науки

17 листопада 2004 - 14:12

В приміщенні облдержадміністрації в День студентів зібралися представники національного технічного, державного і медичного університетів, юридичного інституту і медичного університету, інженерної і агротехнічної академій. Премії їм вручили перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Світлицький та генеральний директор ВАТ «Мотор Січ», академік В’ячеслав Богуслаєв.

Вітаючи лауреатів обласного конкурсу – студентів вузів і їхніх наукових керівників, А. Світлицький наголосив, що в нашій державі молодіжна політика є пріоритетним напрямком діяльності. Про це свідчить увага Уряду  України до молодіжних і студентських проблем. Тільки за два останніх роки прийнято 6 Указів Президента України, 8 доручень та постанов Кабінету Міністрів України, спрямованих на сприяння соціальному становленню і розвитку молоді.

Запорізький регіон має потужний науковий потенціал: вищу освіту надають  38 вищих навчальних закладів всіх рівнів акредитації, в яких навчається понад 75 тисяч студентів. Підготовку наукових кадрів в нашій області здійснюють одинадцять установ. З них: 9 вищих навчальних закладів та два інститути вдосконалення і перепідготовки кадрів. Позитивним є й те, що збільшилася кількість молоді, яка навчається в аспірантурах і докторантурах.

Наслідком ефективності роботи з обдарованою молоддю є те, що за результатами Всеукраїнських олімпіад протягом трьох останніх років наша область віднесена до п’яти найсильніших у державі (поряд зі столицею, Донецькою, Харківською та Вінницькою областями).У цьому році на здобуття Грантів Президента України від Запорізької області було висунуто 8 робіт молодих науковців.

Для координації роботи зі студентами, розвитку студентського самоврядування при координаційній раді з питань молодіжної політики створена обласна студентська рада, представника студентів включено до ради ректорів вузів області. Виключно зі студентів та аспірантів створено інститут громадських радників при посадових особах облдержадміністрації.

Для задоволення культурних потреб студентів працює обласний центр молоді та студентів, який розташовано у приміщенні колишнього Палацу культури “Будівельник”. Відкрито центр молодіжних організацій, створено молодіжний інтернет-портал. Відроджена добра традиція оглядів-конкурсів студентської художньої самодіяльності „Студентська осінь”.

Діє система працевлаштування молоді під час літніх канікул. Не припиняє своєї діяльності обласний штаб студентських загонів, чим збережено кращі традиції попередніх поколінь, працюють студентські центри праці. Влітку 2004 року сформовано 893 молодіжні трудові загони. Всього через обласний центр праці для молоді працевлаштовано 11227 осіб. Лише «Мотор Січ», як зазначив В’ячеслав Богуслаєв, приймає в свій трудовий колектив до 300 молодих спеціалістів щороку.

За ініціативою обласної студентської ради та Асоціації правозахисних організацій студентів проводяться обласний огляд-конкурс на кращий студентський гуртожиток, обласний конкурс “Студент року”, Обласна школа студентського активу.

Навчання у вузах – це крок у майбутнє. І він повинен бути впевненим і виваженим.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою