Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Будинку преси м. Запоріжжя відбулася прес-конференція

17 листопада 2004 - 15:55

Прес-конференцію відкрила начальник відділу у справах національностей, міграції та релігій Запорізької облдержадміністрації Н.Деркач, яка зазначила, що найголовнішим завданням сьогоднішнього дня є збереження взаємодовіри, порозуміння та міжнаціональної злагоди в регіоні. Основою цього є цілеспрямована робота місцевої виконавчої влади по роз’ясненню концептуальних підвалин толерантних відносин у громадянському суспільстві та підвищення загального культурного рівня мешканців Запорізької області.

Саме реалізації останнього слугує заявлений українсько-російський проект, який через потужну енергетику авторської пісні сприятиме духовному та культурному збагаченню особистості.

Наталія Деркач також відзначила історичне значення творчого доробку видатного російського автора-виконавця Юрія Візбора – одного з найбільш відомих діячів російської культури XX століття.

Ініціатор проекту, керівник театру авторської пісні О.Алексєєва поділилася своїми творчими задумами та зазначила, що театр плідно співпрацює із відділом не лише в рамках російських проектів. За останні два роки за сприяння відділу запоріжці побачили такі вистави театру авторської пісні як “Надежды маленький оркестрик” за мотивами творчості Б. Окуджавы, “Кадиш”, “Циганська муза”, поетичною основою якої стала поема Ліни Костенко “Папуша”.

Це допомогло запоріжцям серцем доторкнутися до національних дарів єврейського, польського та інших народів, стати ближчими до них.

Вона також надала інформацію про співавтора проекту О.Костроміна, популяризатора творчості Ю. Візбора, автора ряду праць з історії і теорії авторської пісні, який візьме участь у концерті.

Присутні представники ЗМІ у своїх запитаннях окрім заявленої теми, торкнулися ряду проблем сучасного культурно-мистецького середовища обласного центру.

Цього ж дня заступник начальника відділу у справах національностей, міграції та релігій Л.Брацило взяла участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності Чехії, який відзначила чеська громадськість Запоріжжя.

До цього свята в обласній бібліотеці ім.Горького відбулася презентація поетичної збірки чеської поетеси із м.Мелітополя В. Зезулі-Фірсової “Мы несем в себе вечность”, що побачила світ за сприяння відділу.

В урочистостях також взяв участь фольклорний колектив Запорізького товариства чехів “Богемія”, який презентував з нагоди свята віночок  чеських народних пісень.

Основною глядацькою аудиторією на святі стали юні філологи середньої школи №44 та представники Європейського університету.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика