Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський і народний депутат України Олександр Пеклушенко вручили медикам області ключі від автомобілів „Швидка допомога” та документи на медичне обладнання на загальну суму у 2,5 мільйони гривень

19 листопада 2004 - 15:07

На урочистому мітингу, який відбувся на майданчику біля головного корпусу обласної клінічної лікарні, керівник області відзначив постійну і велику турботу Уряду Віктора Януковича, місцевих органів влади про подальший розвиток охорони здоров’я населення Запорізького краю. Так, лише за рахунок державного бюджету нинішнього року область отримала медикаментів та обладнання на 29 млн. гривень проти 20 млн. у 2003 році.  Річний бюджет області, спрямований на фінансування галузі охорони здоров’я, у 2004 році збільшився у порівнянні з 2002 роком з 237,3 млн. грн. до 326 млн.

Це дало можливість успішно реалізовувати програми поліпшення медичного обслуговування населення, зміцнення матеріальної бази медичних закладів. Наприклад, планомірно продовжується реконструкція обласної дитячої клінічної лікарні, нинішнього року на базі цієї лікарні створено обласний центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з ураженням нервової системи та дітей-інвалідів, в області успішно запроваджується система сімейної медицини, медзаклади з початку року отримали 60 спецавтомобілів, більшість яких оснащена медичним обладнанням, майже удвічі розширився ліжковий фонд госпіталю для ветеранів війни.

Поліпшення медичного обслуговування населення позитивно позначилося на збільшенні новонароджених, зменшенні малюкової смертності (порівняно з 2003 роком - на 24 %). Область в цілому стабільно займає одне з перших місць в Україні за рівнем охорони здоров’я.

Тепло вітали керівників медичних закладів області народний депутат України Олександр Пеклушенко, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зінаїда Лашкул, головний лікар обласної клінічної лікарні Віктор Якименко та інші.

Володимир Березовський  вручає медичним працівникам документи на професійне обладнанняПід оплески присутніх В. Березовський і О. Пеклушенко вручили головному лікарю обласної клінічної лікарні ключі від трьох автомобілів „швидкої допомоги” і пересувного лабораторно-діагностичного кабінету, а також документи на апарат ультразвукової діагностики – головному лікарю обласного ендокринологічного диспансеру, на фотометр і пульсоксиметр – генеральному директору спеціалізованого територіального медичного об’єднання „Психіатрія”, документи на комплекти медичного обладнання  - 22 головним лікарям центральних районних та міських лікарень, документи на комп’ютер – директору Запорізького медичного коледжу.

В.Березовський тепло привітав з 80-річчям доктора медичних наук, професора Михайла Олексійовича Гончара і вручив йому за вагомий особистий внесок у розвиток медичної науки ключі від автомобіля „Таврія-нова”.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області