Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гуляйпільська «Вольниця» гомоніла на весь район

19 вересня 2011 - 16:58

Гуляйпільська «Вольниця» гомоніла на весь район

На святкування 68-ої річниці визволення Гуляйпільського району від німецько - фашистських загарбників та 226-ї річниці з дня заснування міста Гуляйполе у ньому зібралися люди з усього краю. У рік двадцятиріччя незалежності України на гуляйпільській землі вперше відбувся святковий парад. В колонах демонстрантів під стягом Української держави та прапором Гуляйпільського району об’єдналися представники трудових колективів, жителі навколишніх сіл, воїни-інтернаціоналісти, учасники ІV Фестивалю народного мистецтва «Вольниця», учні та викладачі закладів освіти району. Колони демонстрантів з трибуни щиро вітали керівники району та області, а також ветерани Великої Вітчизняної війни. Захід розпочався з покладання квітів, хвилини мовчання та салюту біля місцевого Меморіалу Слави. Потому на великій сцені біля КСК «Сучасник» відбувся урочистий мітинг «Чарівний на землі куточок раю, мій славний Гуляйпільський краю».

Цілий день Гуляйполе гомоніло, вирувало різнобарв`ям вишиванок, плетених тинів, запашних пирогів та веселих пісень.19 місцевих рад району, які презентували тут свої садиби, стали учасниками районних конкурсів «Краща місцева рада», «Величавий краю Гуляйпільський», «Співуче Гуляйполе», «Господиня свого краю» та міського конкурсу «Краща садиба», за що були нагороджені почесними грамотами, грошовими преміями та пам’ятними подарунками. У рамках святкових заходів пройшли виставки учнів художнього відділення Гуляйпільської дитячої школи мистецтв, домашніх тварин, народних умільців та художників. Для малечі працювало дитяче містечко «Казкова країна», відбувся конкурс малюнка на асфальті «Світ очима дітей», акція на відкритому повітрі «Бібліотека - для людей» з ігровою програмою та ляльковою виставою. Голова райдержадміністрації О.Дудка та Гуляйпільський міський голова О. Неміч у День народження міста привітали молоді подружжя зі вступом до шлюбу.

Головною ж подією дня стала гуляйпільська «Вольниця»: 22 хорових, вокальних, танцювальних колективи та 15 окремих виконавців з 10 районів Запорізької області, в цілому, понад 600 учасників, протягом шести годин дарували гуляйпільцям і гостям свої концертні виступи.

Гуляйпільці вже вкотре підтвердили: вітер в Гуляйполі – п`янкий та духмяний, а люди – вільні, горді та працьовиті.   



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь