Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для вирішення проблем опалення на Республіканській, 185 Борис Петров надав 10 днів

20 вересня 2011 - 13:31

У рамках контролю за підготовкою до опалювального сезону голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів виїзну нараду на проблемному об’єкті – будинку по вулиці Республіканська, 185, що в Заводському районі. Мешканці будинку занепокоєні тим, хто і як буде постачати їм тепло цієї зими.

До 2005 року будинок знаходився на балансі казенного підприємства ЗТМК, теплопостачальником було підприємство державної форми власності «Зірка», яке розташоване через дорогу від  цього будинку. Після передачі об’єкту на баланс міста «Зірка» продовжувала постачати тепло мешканцям Республіканської, 185, а розрахунки жителі вели з титано-магнієвим комбінатом, оскільки «Зірка» не має ліцензії на постачання тепла. Але після передачі будинку на баланс міста ЗТМК теж втратило юридичні підстави для проведення розрахунків за поставлене тепло. В результаті, котельна ДО «Зірка», яка опалювала квартири сусіднього будинку та власне підприємство, була опломбована за борги. У свою чергу, 85 квартир горезвісного будинку  ризикують залишитись з холодними батареями.

Голова обласної державної адміністрації висловив занепокоєння тим, чи зможе міська влада розрубати «гордіїв вузол» накопичених проблем і вчасно забезпечити мешканців будинку теплом. Поспілкувавшись з керівництвом КП «ЗТМК», ДО «Зірка» та мешканцями будинку, Борис Петров зауважив: єдине, що на сьогодні турбує обласну владу, – люди мають отримати тепло, а не перекладання відповідальності з одного підприємства на інше,  тому обіцяє жорстко контролювати ситуацію.  

- Міська влада перевела на баланс цей об’єкт  за тієї умови, що КП «ЗТМК» побудує окрему для цього будинку  котельну, - підсумував  керманич регіону. – І якщо до цього часу котельня не побудована,  підприємство має відповісти за невиконання покладених на нього обов’язків. У свою чергу, «Зірка» може передати свою котельну на баланс міста і тоді зніметься питання про постачання тепла жителям будинку в законному порядку. В будь-якому разі, міське керівництво має прискорити  роботу у вирішенні такого проблемного питання напередодні опалювального сезону,  тому  вже за 10 днів я проведу підсумкову нараду, на якій мають бути озвучені результати роботи міської влади в питанні забезпечення теплом мешканців Республіканської, 185.

Крім того, очільник області нагадав, що питання забезпечення теплом жителів цього будинку знаходиться на контролі Прем’єр-міністра України  Миколи Азарова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова