Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров про «Запоріжсклофлюс»: «Мріяв побувати на цьому заводі багато років»

21 вересня 2011 - 14:02

Про своє прагнення ознайомитися з унікальним виробництвом на Запорізькому заводі зварювальних флюсів та виробів зі скла очільник області розказав під час робочої поїздки на підприємство, яка відбулася сьогодні. Голова правління, генеральний директор заводу Микола Осипов провів для керманича регіону екскурсію по підприємству, вони відвідали цех зварювальних  флюсів та цехи виготовлення виробів зі скла.

ПАТ «Запоріжсклофлюс» є одним з провідних світових виробників зварювальних флюсів, найбільшим вітчизняним виробником склопосуду і єдиним на ринку України виробником силікатів натрію. Щороку тут виготовляють від 12,5 до 14 тисяч тонн на рік флюсу зварювального. На підприємстві працює близько 600 робітників. За словами керівника заводу, на підприємстві вже сформувалися цілі династії, працює злагоджений і стабільний колектив.

- Приємно відзначити, що попри економічні чинники, які впливають на виробництво, завод працює доволі успішно, шукає нові ринки збуту для продукції, запроваджує інноваційні  технології, - прокоментував  голова облдержадміністрації Борис Петров свої враження після відвідин заводу. –  Ще один позитивний фактор – на підприємстві реально турбуються тим, аби покращити екологічні показники, зменшити викиди і навіть на виплату дивідендів акціонерам спрямували менше коштів, ніж на екологічні програми. Це дуже важливо підкреслити, - наголосив очільник регіону.

Крім того, Борис Петров обговорив з керівництвом заводу низку проблем, зокрема,  щодо декларованої ціни на марганцеву руду, необхідності збільшення кількості вагонів для перевезення продукції. Очільник області запевнив, що обласна влада докладе усіх зусиль для того, аби сприяти вирішенню порушених питань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни