Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовці до Євро-2012 – особлива увага

28 вересня 2011 - 13:40

Підготовці до Євро-2012 – особлива увага

Учасники виїзного розширеного спільного засідання колегії управління культури і туризму облдержадміністрації та постійної комісії з гуманітарних питань обласної ради, що відбулося у смт Приазовське, обговорили стан виконання завдань державної політики у сфері туризму в Запорізькій області, особливу увагу приділивши питанню підготовки туристичної галузі нашого краю до Євро-2012. Захід пройшов під головуванням заступника голови облдержадміністрації Миколи Ярмощука.

Зокрема, йшлося про те, що в рамках Угоди про співпрацю у цьому напрямку між Запорізькою та Донецькою областями для суб’єктів туристичної діяльності та готельного господарства регіону було проведено семінар-нараду з актуальних питань підготовки до Євро-2012, на якому розкрито основні аспекти та вимоги щодо розміщення гостей та учасників заходу у мережі готельної інфраструктури області. У заході взяли участь керівники готелів м. Запоріжжя і області та понад 70 провідних туристичних організацій регіону.  

Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва повідомила, що на розширеному засіданні обласної науково-методичної ради з питань туризму за участю громадськості та представників ЗМІ затверджено понад 80 тем та напрямів нових туристичних маршрутів до Євро-2012, до яких увійшли оглядові та тематичні маршрути по м. Запоріжжя, міжрегіональні та міжрайонні туристичні маршрути із закріпленням за ними конкретних туристичних фірм та екскурсоводів. Це результат спільної діяльності провідних туристичних фірм регіону, екскурсоводів, Запорізької обласної туристичної асоціації, управління культури і туризму облдержадміністрації.

Також управлінням культури і туризму облдержадміністрації спільно з Центром бізнес-освіти Запорізького національного університету запроваджено спільний освітній проект для фахівців туристичної сфери – курси з підвищення кваліфікації за напрямами: «Менеджер готельного, курортного та туристичного сервісу», «Краєзнавство: екскурсійна та туристична діяльність» та «Гід-перекладач». За період своєї діяльності Центр бізнес-освіти здійснив підвищення кваліфікації 154 спеціалістів туристичної сфери. За результатами засідань Акредитаційної комісії з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу по Запорізькій області видано 116 дозволів фахівцям туристичного супроводу: екскурсоводам та гідам-перекладачам, 27 з яких видано у 2011 році. Відповідна інформація заноситься до Реєстру фахівців туристичного супроводу, а також розміщується на веб-порталі Запорізького обласного туристично-інформаційного центру.

- Запорізький край ретельно готується до прийому гостей на Євро-2012, - відмітив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Очільник регіону Борис Петров націлює нас вчасно і в повному обсязі виконати поставлені Урядом у цьому напрямку завдання, щоб ми могли гідно представити не тільки нашу область, але й всю Україну. Очікується, що чимала кількість гостей прагнутиме потрапити до Запоріжжя, щоб побачити нашу заповідну Хортицю.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області