Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від реалізації пріоритетних напрямків діяльності влади - до покращення добробуту кожного жителя області

28 вересня 2011 - 14:27

Від реалізації пріоритетних напрямків діяльності влади - до покращення добробуту кожного жителя області

Реалізація пріоритетних напрямків діяльності обласної влади має стати суттєвим поштовхом для розвитку регіону. Саме тому ходу виконання заходів,  запланованих на виконання  «Пріоритетних напрямків», приділяється підвищена увага. Як повідомив під час 10-ої сесії обласної ради заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, влада виконала майже все, що було заплановано на перше півріччя.

- Не виконали лише два зобов’язання, – зазначив посадовець. – Ми не розробили енергетичну мапу Запорізької області. Це дуже важливе завдання. Адже наявність такої мапи дозволила б нам чітко усвідомити енергетичні можливості області. Вона мала б відповісти на питання: яку енергію - сонця, вітру, біопалива, енергію малих річок - область могла б використовувати. Але розробка такої мапи коштує біля 400 тис. грн.. Закладено їх не було, відтак і зобов’язання не реалізовано. Друге завданням, що не вдалося реалізувати, - це створення мапи корисних копалин Запорізької області. Це також дуже потрібне, але й дуже дороге  «задоволення».

Усі інші заплановані на перше півріччя 2011 року заходи обласна влада виконала. За півроку зроблено чимало: стрімко розвивається напрямок альтернативних джерел енергії, розпочато роботу щодо створення індустріальних парків, розроблено першу в Україні програму продовольчої безпеки, налагоджено взаємодію влади з малим та середнім бізнесом  тощо. Але попереду ще багато роботи, і це добре усвідомлюють керівники ОДА.

- Будь-які наші дії та досягнення мають вимірюватись тим, як від них покращується життя кожного жителя області, - наголосив голова облдержадміністрації  Борис Петров. – Покращення добробуту пересічних громадян має бути головним пріоритетом діяльності влади. Саме на цьому акцентував увагу Президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів, що відбулося 15 вересня. Саме це має стати головною вимогою до влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни