Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про особливості застосування Закону України „Про вибори Президента України” під час повторного голосування 26 грудня 2004 року розповів на брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації начальник облуправління юстиції Віталій Горлов

21 грудня 2004 - 13:48

Як пояснив В. Горлов, на сьогодні вже створені територіальні і дільничні виборчі комісії на території області. До їх складу у рівній кількості входять представники обох кандидатів у Президенти України. На відміну від попередніх голосувань нині при формуванні складу цих комісій вимога про обов’язкове проживання члена виборчої комісії у межах відповідного територіального виборчого округу або міста, на території якого розташовано цей округ, - не застосовується.

Внесені зміни до порядку формування списків виборців. За основу для повторного голосування беруться списки, які використовувались 31 жовтня 2004 року.

Голова і секретар дільничної виборчої комісії в день голосування мають право виправляти неточності і технічні описки у списках виборців. Включення виборця до списку в день голосування проводиться лише на основі рішення суду. Голосування за відкріпними посвідченнями відбувається на спеціально визначеній кожною територіальною виборчою комісією виборчій дільниці.

Змінено порядок голосування виборців за межами приміщення для голосування. Нині за межами приміщення мають право голосувати тільки виборці – інваліди 1-ї групи, які не здатні пересуватися самостійно. На жаль, інваліди 2-ї і 3-ї груп, які бажають проголосувати, повинні самостійно, або з допомогою родичів добиратись до виборчих дільниць. Добре, якщо та чи інша виборча комісія забезпечить доставку інвалідів транспортом. Обов’язковість цієї турботи законом не передбачена.

Внесено зміни відносно передачі територіальними виборчими комісіями відомостей до Центральної виборчої комісії. Зокрема, такі відомості передаються через інформаційно-аналітичну систему „Вибори” і телеграфом (телетайпом).

В. Горлов відповів на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю