Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Газонаповнюючі компресорні станції забезпечать економію коштів та збереження екології

30 вересня 2011 - 09:23

Газонаповнюючі компресорні станції забезпечать економію коштів та збереження екології

У рамках засідання регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при голові облдержадміністрації відбулася презентація пілотного проекту з розвитку мережі автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій (АГНКС) у районах та містах області.

Як підкреслив заступник голови ОДА Петро Гончарук, керівники районів та міст обласного значення мають знати про всі проекти, які входять на територію регіону. Проект з будівництва мережі АГНСК – один з них.

- Це ноу-хау в країні. Ми зараз ведемо перемовини, щоб цей пілотний проект реалізовувався на території нашої області, - повідомив голова обласної державної адміністрації Борис Петров.

Про переваги та особливості переходу автомобільного транспорту з бензину на метан поінформував генеральний директор російського ЗАТ «Єврогаз» Євген Кюнстлер.

Зокрема, він повідомив, що в області планують побудувати 22 автомобільні газонаповнювальні станції. За словами генерального директора російського ЗАТ «Єврогаз» цього цілком вистачить, щоб заправляти 120-150 одиниць транспорту.

Серед основних переваг переходу на метан – економія витрат та збереження екології.

У разі переходу бюджетного транспорту на метан вже через рік затрати на автопарк зменшаться у 3 – 3,5 раза. Крім того, метан не забруднює атмосферу, що дуже важливо для нашого промислового регіону. Також завдяки сучасним системам його неможливо вкрасти.

- Чи зрозуміла вам економічна доцільність цього проекту? Чи потрібен нам в області такий проект? – звернувся до присутніх очільник регіону. Керівники територій висловили переконання, що проект дуже цікавий і, враховуючи постійне подорожчання бензину, вкрай необхідний не тільки для бюджетної сфери, але й для пересічних громадян, адже  дозволить суттєво економити кошти на транспортні витрати. Зазвичай ціна на метан складає 50% від ціни на бензин. Крім того, у країнах, де транспорт переходить на метан, встановлюється гранична регульована ціна цього палива.

За підсумками обговорення Борис Петров повідомив Євгену Кюнстлеру про те, що обласна влада зацікавлена в реалізації таких економічних та екологічних проектів та запевнив, що компанія матиме всю необхідну підтримку при реалізації проекту на території нашого регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни