Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Співдружність» єднає серця

3 жовтня 2011 - 09:15

Близько 600 гостей  з різних регіонів нашої держави  і країн СНД зібрав на запорізькій землі  перший Всеукраїнський фестиваль творчості  кавказьких народів «Співдружність», що  пройшов за підтримки обласної державної адміністрації.

 У рамках фестивалю відбулося чимало цікавих заходів і подій. Справжнім відкриттям для творчої громадськості України став виступ  державного дитячого ансамблю пісні  і танцю  «Башлам». Попри юний вік учасників, найстаршому з них 14 років, а наймолодшому  щойно виповнилося  6 років,  артисти продемонстрували  високий рівень виконавської майстерності. За  свій  внесок у розвиток  національної культури та фестивалю ансамбль  «Башлам»  нагороджений  орденом «Співдружність».

Також учасники фестивалю «за круглим столом» обговорили  шляхи вирішення однієї з найважливіших проблем сучасного суспільства – захист прав і свобод людини. Як відмітив один з учасників заходу – голова ради національностей Миколаївської області , заслужений діяч культури України, етнічний дагестанець  Султан Мурад  Джамалутдинович Каймаразов,  саме державна  і громадська підтримка  розвитку національних культур всіх народів, що населяють Україну, є  необхідним базисом для забезпечення суспільної толерантності, а, відтак, і  вільного розвитку людей різних національностей.

Грандіозний гала-концерт за участю  творчих колективів і солістів  національно-культурних товариств кавказьких народів України став органічним підсумком  фестивальних заходів.

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук  від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова щиро привітав усіх учасників,   відзначивши, що «Співдружність» з’єднала  серця  як учасників фестивалю, так і всіх представників етнічних спільнот  України.

- Разом ми організували шляхетну справу – фестиваль «Співдружність», - зазначив посадовець. -   Регіональна влада  приділяє особливу увагу забезпеченню умов для всебічного розвитку  національно-культурних товариств краю.  І творча реалізація для їх представників – наріжний камінь успіху  нашої  регіональної національної політики.

 

Управління у справах преси та  інформації

Читайте також