Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відділами культури міських рад, відділами культури і туризму райдержадміністрацій до початку нового навчального року встановлено плановий контингент учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на 2011-2012 навчальний рік

19 вересня 2011 - 09:55

На початок 2011-2012 навчального року в області функціонує Запорізьке музичне училище ім. П. Майбороди, Мелітопольське училище культури та 66 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, з них: музичних шкіл – 48, шкіл мистецтв – 8, художніх шкіл – 10.

За літній період у школах естетичного виховання,  училищах проведено поточні, косметичні, капітальні ремонти. Здійснено необхідні роботи щодо благоустрою прилеглих територій навчальних закладів.  Всього за рахунок коштів місцевих бюджетів на ремонтні роботи шкіл естетичного виховання витрачено 782,755 тис. грн. На ремонтні роботи училищ з обласного бюджету витрачено 30,0 тис. грн.

Відділами культури міських рад, відділами культури і туризму райдержадміністрацій до початку нового навчального року встановлено плановий контингент учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на 2011-2012 навчальний рік, який становить від 37 учнів (Розівська ДМШ) до 635 учнів (Запорізька ДШМ № 3). Загальний плановий контингент у школах естетичного виховання області  на 2011-2012 навчальний рік складає 12428 учнів.

Залишається попит навчання дітей грі на фортепіано, гітарі, вивчення сольного співу, хореографії, театрального, образотворчого мистецтва. Плата на цих відділах (відділеннях) становить від 70 до 120 грн. на місяць. Не високою  у цьому навчальному році залишилась батьківська плата за навчання на відділах народних та духових інструментах і становить від 28 грн. до 50 грн.

Початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади мм. Мелітополя,  Токмака, Бердянська, Запоріжжя мають відділення (групи), що працюють на засадах самоокупності.

Всі  навчальні заклади забезпечені кваліфікованими педагогічними працівниками.

Учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів очікує цікавий навчальний рік, наповнений проведенням обласних конкурсів, фестивалів та олімпіад, а саме: конкурс учнів-солістів з фахів фортепіано, духових та ударних інструментів, ансамблевої гри на гітарі, дитячої творчості образотворчого мистецтва „Зимові святки”, „Добрий театр”, „Осінній вернісаж”, відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості „Об’єднаймося ж, брати мої!”,  фестиваль ансамблів, оркестрів народних інструментів, театрального мистецтва „Мій чарівний театр”, олімпіада з музично-теоретичних дисциплін, образотворчого мистецтва. Традиційно, у березні місяці, управлінням буде проведено Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького мистецтва „Акорди Хортиці”. Для викладачів шкіл естетичного виховання заплановано проведення семінарів з фахів: народних, струнно-смичкових інструментів, образотворчого мистецтва, а також персональні виставки викладачів образотворчого мистецтва.

Серед проблемних питань функціонування шкіл естетичного виховання залишається питання недостатнього фінансування, стан матеріально-технічної бази, застарілі інструменти, забезпеченість нотною та музичною літературою.

На І курс навчання в Мелітопольське училище культури зараховано 114 студентів, в тому числі на денну форму – 60 осіб, на заочну форму – 54 особи.  Конкурс на одне місце державного замовлення в середньому склав – 1,5.

В Запорізьке музичне училище ім. П. Майбороди на І курс навчання зараховано – 56 осіб. Конкурс на одне місце державного замовлення в середньому склав – 1,4.

Диплом молодшого спеціаліста спеціальностей „Музичне мистецтво” Запорізького музичного училища ім. П. Майбороди та „Народна художня творчість”, „Хореографія”, „Образотворче мистецтво”, „Бібліотечна справа” Мелітопольського училища культури у 2011 році отримали 120 випускників, з них дипломів „з відзнакою” вручено 15 випускникам. Продовжили навчання у вищих навчальних закладах культури і мистецтв ІІІ-ІV рівнів акредитації 39 студентів.

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»