Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Фестивальна хода Запорізького академічного театру ім. В. Г. Магара

12 жовтня 2011 - 10:51

Ще наприкінці минулого театрального сезону Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В. Г. Магара отримав запрошення взяти участь у кількох театральних фестивалях в Україні та за кордоном.

Першою удачею театру в 83-му сезоні стала участь вистави "Ідеальна пара" в XV Міжнародному театральному фестивалі "Сцена на перехресті", який проводився в Болгарії (м. Пловдив) з 10 по 21 вересня. Комедія "Ідеальна пара" В. Попова в постановці головного режисера театру заслуженого діяча мистецтв України Євгена Головатюка була визнана кращою виставою на камерній сцені та принесла театрові головний Приз фестивалю - золоту античну колону, та спеціальний Диплом.

У Міжнародному фестивалі "Сцена на перехресті" вистава Запорізького академічного театру брала участь вперше і справила надзвичайно велике враження на організаторів мистецького свята. В майбутньому, як сподіваються болгарська та українська сторони, будуть підтримуватись тісні мистецькі контакти та відбуватиметься обмін творчим досвідом. Перший крок уже зроблено. А наступним кроком стане участь пловдивського театру в II Міжнародному фестивалі "Данапріс", який театр ім. В.Г. Магара проводитиме восени 2012 року.

Надзвичайний глядацький успіх на V театральному фестивалі Міжнародного чорноморського клубу «НОМО ШВЕМ8» (Людина граюча) здобула музично-пластична екзистенція буття "Таїнство творіння" на музику А. Вівальді (режисер - заслужений діяч мистецтв України І. Борис, диригент - О. Сурженко, балетмейстер - Л. Неверова). Фестиваль «НОМО ЬІЮЕМ8», який щоосені проходить в Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі, ще триває, і результати не оголошено, проте головну нагороду - любов миколаївських глядачів, нестихаючу багатохвилинну овацію та захоплені відгуки організаторів фестивалю - вистава "Таїнство творіння" вже здобула! І це закономірно, адже ця вистава (перша частина великого творчого проекту, заснованого на класичній музиці) вже підкорила серця киян під час гастролей у 2009 р. та глядачів і учасників І Міжнародного фестивалю "Данапріс" у 2010 р.

На майбутнє у театра ще більш амбіціозні плани - постановка вистав «Два життя Джулії Ламберт» за романом С. Моема «Театр», «Пер Гюнт» (п'єса Г. Ібсена, сюїта Е.Гріга), яка стане продовженням творчого проекту «Таїнство творіння», «Майстер і Маргарита» за М. Булгаковим.

Заступник голови облдержадміністрації М.А. Ярмощук підтримує творчий пошук значимого театрального колективу, вистави якого в театрі під відкритим небом на території Національного заповідника «Хортиця» вже заполонили серця запорізьких глядачів і гостей міста та стали візитівкою Запоріжжя.

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»