Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під головуванням Володимира Березовського відбулося друге пленарне засіданні ХІІІ сесії облради четвертого скликання

18 січня 2005 - 17:07

На другому пленарному засіданні ХІІІ сесії облради четвертого скликання, яке пройшло під головуванням Володимира Березовського, про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області у 2004 році та планів її реалізації у 2005-ому доповів перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін висвітлив питання про обласний бюджет на цей рік.

Пленарне засіданні ХІІІ сесії Запорізької обласної ради четвертого скликанняЗокрема, перший заступник голови ОДА Григорій Самардак звітував про позитивні зрушення практично у всіх сферах економіки нашого регіону. Але, разом з тим, наголосив, що торік не вдалося забезпечити в повному обсязі виконання програми по виробництву м’яса (-5 %), також не були профінансовані суттєва більшість програм капітального будівництва, не виконане завдання щодо залучення в економіку області прямих іноземних інвестицій, не вдалося погасити заборгованість із заробітної плати ( на 1.12.2004 р. сума боргу становить близько 30 млн.грн.). Він наголосив, що питання ці все ж лишаються на черзі денній і мають бути вирішеними у 2005 році. Що ж до планів на найближчу перспективу, то Григорій Самардак, не відкидаючи оптимізму, наголосив: рік видасться непростим як для економіки України, в цілому, так і для нашої області, зокрема. Передбачається, що подальший ріст темпів виробництва валового продукту у промисловості буде стимулюватись переважно внутрішнім попитом (і становитиме за різними оцінками від 5 до 8 %). У сфері сільського господарства основним завданням визначається забезпечення продовольчої безпеки регіону. Ріст економічних показників має дати реальний приріст прибутків населення. Передбачається, що середня зарплата по області зросте на 21 % і становитиме 800 грн. А збільшення фонду заробітної плати підвищить наповненість бюджетів всіх рівнів, що, в свою чергу, сприятиме виконанню багатьох соціальних програм. Зокрема, в їх числі програма соціального захисту ветеранів (2005 рік - визначено Роком підтримки ветеранів), комплекс заходів щодо підвищення народжуваності, безпеки материнства, боротьба з інфекційними захворюваннями, комп’ютеризація шкільних закладів, тощо.

По суті, забезпечити виконання всіх цих завдань покликаний обласний бюджет 2005. І в цілому, заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, доповідаючи про його підготовку, визнав його напруженим, навіть беручи до уваги ті зміни і уточнення, які мають внести депутати Верховної Ради до Закону про бюджет 2005 року.

Депутати також розглянули ще ряд питань, що стосувалися подальшого забезпечення життєдіяльності регіону.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров