Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект «Агроінвест» навчить селян краще розуміти та захищати свої права

26 жовтня 2011 - 09:06

Проект «Агроінвест» навчить селян краще розуміти та захищати свої права

Проект технічної допомоги «Агроінвест» від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  презентовано в ході прес-конференції, яка зібрала чимало журналістів як з обласного центру, так і з віддалених територій області. За словами його організаторів Проект покликаний допомогти українським селянам краще розуміти та захищати свої права, зокрема, на землю і продумано розпоряджатися своєю власністю для зміцнення добробуту своїх сімей та України в цілому. Актуальність такої допомоги наочна в умовах відмови від мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення і підготовки до прийняття нового земельного закону.

- Необхідність прийняття закону зрозуміла і очевидна. Але всі говорять про те, що цей закон повинен бути таким, щоб не порушував  нічиїх інтересів у сфері орендних відносин, господарських відносин, які 20 років формувалися на селі, - зазначила перший заступник начальника головного управління Держкомзему в Запорізькій області Людмила Спіцина в ході обговорення законопроекту, що відбулося у Василівському районі.

Заступник керівника проекту «Агроінвест» Олександр Каліберда наголосив, що метою проекту є відновлення економічного підйому в аграрному секторі України, сприяння його ефективному розвитку та підвищення конкурентоспроможності агробізнесу незалежно від організаційно-правової форми та масштабів виробництва. Крім того проект ставить за мету сприяти зміцненню експортного потенціалу України як учасниці глобальної ініціативи з забезпечення продовольчої безпеки.

У ряді областей передбачають відкрити регіональні офіси проекту, куди зможуть звертатися селяни за підтримкою – інформаційною, технічною, юридичною. Організатори проекту зацікавлені у партнерах, що готові активно працювати і самостійно шукають для цього можливості.

Проект буде реалізовуватися на основі активної співпраці влади, бізнесу та неурядових організацій як на національному, так і на місцевому рівнях. До речі, саме неурядові організації, які об’єднають сільськогосподарських виробників, можуть претендувати на отримання фінансової допомоги від проекту USAID «Агроінвест».

Головний принцип, яким керується проект USAID АгроІнвест, – сприяти стійким змінам і створенню життєздатних об’єднань, які будуть позитивно впливати на розвиток сільського господарства України і по завершенню реалізації  проекту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі