Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Першим заступником голови облдержадміністрації Анатолієм Світлицьким підписано розпорядження про зняття державного регулювання цін на основні продукти харчування

3 лютого 2005 - 13:50

Протягом останнього часу в області  спостерігається стабільна цінова ситуація на продовольчому ринку,  значного коливання цін на основні продукти харчування не виявлено.  Разом з цим, у зв’язку з впливом сезонних факторів,  у грудні 2004 року було зафіксовано  підвищення роздрібних цін на яйця курячі. В подальшому прогнозується поступове зменшення цін на зазначену продукцію

Обласною державною адміністрацією у грудні 2004 та січні 2005 роках проведено наради   по забезпеченню умов стабільного функціонування ринку основних продовольчих товарів.

У грудні 2004 року підприємці сфери торгівлі та товаровиробники виступили з заявою щодо відсутності економічного підґрунтя для підвищення цін на основні продовольчі товари, це надало можливість  протягом новорічних свят залишати цінову ситуацію на продовольчому ринку області  стабільною.

З метою недопущення зростання цін на основні продукти харчування в подальшому, 24 січня 2005 року підписано  Меморандум між Запорізькою обласною державною адміністрацією та керівниками підприємств оптової, роздрібної торгівлі та товаровиробниками стосовно узгоджених дій щодо стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку області та відсутності підстав для підвищення цін на основні продукти харчування.

На підставі положень Меморандуму обласною державною адміністрацією прийнято рішення щодо зняття державного регулювання цін на основні продукти харчування.

Крім того, обласна державна адміністрація домовилася з товаровиробниками та підприємцями, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю щодо обов’язкового інформування ними про необхідність підвищення цін та пояснення причин, що обумовлюють це підвищення. У разі виникнення  тенденцій  щодо різкого підвищення цін  на основні продовольчі товари обласна державна адміністрація   відновлює державне регулювання цін.

За результатами моніторингів цін на основні продукти харчування, проведених протягом І кварталу  поточного року, при відсутності коливання (підвищення) цін, обласна державна адміністрація приймає остаточне рішення щодо державного регулювання цін на основні продовольчі товари.

В  подальшому,  з метою попередження виникнення складних ситуацій на продовольчому  ринку,  обласною державною адміністрацією буде продовжено контроль за ціновою ситуацією та  співпрацю з суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію продуктів харчування.

Текст розпорядження

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика