Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новопризначений голова облдержадміністрації Юрій Артеменко провів першу на цій посаді прес-конференцію для республіканських та місцевих засобів масової інформації

7 лютого 2005 - 16:09

Економічна ситуація в країні вкрай важка, зазначив Ю. Артеменко. На сьогодні маємо чималий дефіцит держбюджету, борги є і в пенсійного фонду. Президент України Віктор Ющенко бачить два шляхи рішення проблем держави. Перший шлях знаходиться в Кабінеті міністрів, другий – на місцях. «А це значить, що треба розробляти проекти цікаві місту і всьому регіону, - наголосив голова облдержадміністрації. - Практика  оцінки роботи виконавчої влади змінюється докорінно. Не за зростанням ВВП, не за показниками прибутків підприємств треба судити про роботу, а по тому, настільки виросла в регіоні народжуваність, кількість робочих місць чи є довіра до влади пересічних громадян.»

Ю. Артеменко детально зупинився на тому, якою бачить владу Президент в цілому і він особисто. Принципів кілька. Найперший і найголовніший: влада повинна бути чесною, прозорою, порядною. «Принцип професіоналізму, який раніше стояв на першому місці, - зазначив Ю. Артеменко, - для В. Ющенка і для мене не головний.» Другий принцип: влада повинна бути відділена від бізнесу. Бізнес не повинен впливати на владу, не купувати мас-медіа, а влада не повинна заважати своїм втручанням  роботі підприємців, не вбивати бізнесменів, не змушувати їх купувати телеканали.

Щодо кадрової політики нового голови облдержадміністрації, то Ю. Артеменко запевнив, що всебічної люстрації не буде. Зміна кадрів буде проходити за принципом: моральність, принциповість, професіоналізм. До обласної виконавчої влади повинні увійти молоді, ініціативні люди. Особливу увагу він планує приділити роботі управління у справах сім’ї та молоді.

Одним із головних напрямів роботи облдержадміністрації, підкреслив керівник області, стане наступальна боротьба з корупцією. „Нова влада красти не буде, не дозволить цього робити і іншим”. Результати приватизації переглядатись не будуть, але в окремих випадках, якщо будуть виявлені факти „прихватизації”, то справами займуться правоохоронні органи. Передбачається запровадження ряду дієвих громадських рад для забезпечення широкого громадського контролю за діями владних структур.

Успіх роботи обласної виконавчої влади новий її голова бачить і в тісному контакті з населенням. «Президент України поставив завдання щотижня проводити особисті прийоми, і я буду це робити і буду вимагати робити це моїх заступників», - сказав Ю. Артеменко.  

Сьогодні робочий день  глави області розпочався з зустрічі з директором Національного заповідника «Хортиця» Георгієм Крапивкою. І це не випадково. Ю. Артеменко зізнався, що проект «Запорозької Січі» він особисто бере під контроль і максимум через рік планує закінчити спорудження аналогу Січі початку 18 століття. Хортиця повинна стати центром міжнародного туризму.

Ю.Артеменко відповів на численні запитання журналістів. Зокрема, повідомив, що окрім проекту будівництва етнографо-історичного комплексу „Запорозька Січ” на острові Хортиця планує реалізувати нинішнього року і проекти роздержавлення обласної державної телерадіокомпанії та обласної газети „Запорізька правда”.

Чи будуть розправи з окремими журналістами, які під час виборчої кампанії вели знахабнілу пропаганду? З журналістами -- ні, відповів губернатор, а от окремі керівники засоби масової інформації будуть притягнуті до відповідальності органами прокуратури.

Стосовно будівництва мостів через Дніпро, Ю.Артеменко відповів, що цією проблемою опікується місто Запоріжжя.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області