Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області напрацьовано унікальний досвід реалізації Стратегії регіонального розвитку

10 листопада 2011 - 15:37

В області напрацьовано унікальний досвід реалізації Стратегії регіонального розвитку

За сприяння обласної державної адміністрації у Запоріжжі відбувся регіональний форум «Сильні регіони, потужна національна економіка – формування  дорожньої карти України щодо регіонального економічного розвитку». У заході взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Приводом для проведення форуму стало успішне завершення співробітництва Запорізької області з проектом партнерства Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток»,  спрямованого, зокрема, на розробку та реалізацію Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року.

Про весь шлях реалізації Проекту присутніх поінформувала експерт проекту РВР Ірина Лєх.

- Запорізька область - унікальна, оскільки з усіх регіонів країни тільки у нас повністю завершена робота над Стратегією, - наголосила пані Лєх. Також вона підкреслила, що унікальність  полягає ще й у тому, що завершена не тільки робота над самою Стратегією, а й напрацьовано управлінський досвід її реалізації, який  у нас вже почали переймати інші регіони України. Однак цього року керівництво Запорізької обласної державної адміністрації пішло ще далі – спільними зусиллями з канадськими експертами була розроблена система моніторингу Стратегії регіонального розвитку, що дозволить громадськості відстежувати ефективність роботи обласної влади.

Окреслюючи проведену протягом шести років роботу, представник Посольства Канади в Україні Адріан Волревен зауважив, що доля успішної реалізації проекту значною мірою залежала від позиції обласної влади.

- Нам пощастило – керівництво Запорізького регіону весь час брало активну участь у реалізації наших ініціатив. Цей Проект дійсно можна назвати успішним, -  висловив оцінку Адріан Волревен. Також представник Посольства Канади в Україні повідомив, що позитивний досвід реалізації проекту в Запорізькій області надихнув спеціалістів РВР на ідею розробити Національну програму регіонального економічного розвитку України.

За плідну співпрацю подякував представникам канадського проекту і заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, який з самого початку був учасником ініціативної групи, яка допомагала реалізовувати ініціативи Проекту.

- Ця співпраця допомогла відкрити нові перспективи розвитку для нашого Запорізького краю. Ми щиро вдячні за вашу роботу, яка тривала понад шість років. Хочу відзначити, сьогодні ми завершуємо реалізацію Проекту, але не нашу плідну співпрацю, - резюмував посадовець та додав, що цього року область починає співробітництво по іншому канадському проекту - PRISM, який спрямований на підтримку підприємництва.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.