Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітяни напрацьовують систему інклюзивного навчання

10 листопада 2011 - 16:40

Освітяни напрацьовують систему інклюзивного навчання

Всеукраїнська науково-практична конференція «Науково-педагогічні засади формування соціальної компетентності учнів з особливими потребами як складова навчально-реабілітаційного процесу» пройшла у Запоріжжі. Учасників заходу привітав заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.

- Основне завдання  сьогоднішньої конференції – напрацювати систему, яка дозволить на практиці забезпечити рівний доступ всіх дітей до якісної освіти. Враховуючи те, як розвивається суспільство, освітні технології, проблеми інклюзивного навчання набувають все більшої актуальності. Перед нами стоять такі важливі завдання як адаптація програм, планів, методів та форм навчання до інклюзивних закладів освіти. Маємо задіяти всі існуючі ресурси для забезпечення освітніх потреб дітей з обмеженими можливостями, - звернувся до учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Серед основних тем, які будуть розглянуті протягом двох днів викладачами, науковцями, працівниками управлінь освіти і науки з різних куточків країни, – місце та роль інклюзивного навчання у соціалізації та збагаченні життєвого досвіду дітей з особливими потребами; проблеми, шляхи розвитку та соціальні результати діяльності шкіл-інтернатів як відкритих соціально-педагогічних систем; стратегічні основи соціальної адаптації дітей з особливими освітніми потребами та інше.

У другий день конференції заплановано проведення секційних засідань за темами: «Компетентно  спрямований навчально-реабілітаційний процес: досвід та пріоритети»; «Сутність і проблеми формування соціальних компетенцій дітей з особливими потребами»; «Проектно-технологічне забезпечення розвитку соціальних компетенцій в умовах навчально-реабілітаційного процесу»; «Розробка та впровадження соціальних проектів як стрижневий напрям виховання особистості-творця і проектувальника свого життя» та ін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів