Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Боржники із заробітної плати ходитимуть «на роботу» до прокуратури

14 листопада 2011 - 14:47

Боржники із заробітної плати ходитимуть «на роботу» до прокуратури

Питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств регіону розглянуто під час оперативної наради, яку провів голова обласної держаної адміністрації Олександр Пеклушенко.

З поточною ситуацією у цій сфері присутніх ознайомив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов. Згідно статистичних даних,  з початку року загальна сума боргу в області скоротилася на 8 млн. грн. або на 15,4% і станом на 01.10.2011 складала 44,2 млн. грн. Разом з тим, Віктор Панкратов повідомив, що завдання КМУ щодо погашення 15% заборгованості із заробітної плати щомісяця, в цілому не виконується. Серед основних причин такої ситуації - заборгованість підприємств державного сектору економіки, яка становить 70% (31,1 млн. грн.) від загальної суми боргу в області.

На запитання голови ОДА щодо можливих шляхів розв’язання проблеми начальник Головного управління запропонував запросити до Запоріжжя представників профільних міністерств та відомств і на базі обласної державної адміністрації провести спільну нараду, віднайти механізм взаємодії, який дозволить врегулювати ситуацію.

Щодо заборгованості підприємств усіх інших форм власності Олександр Пеклушенко був категоричним.

- Я оголошую війну боржникам. Заборгованість із заробітної плати на підприємстві свідчить про безвідповідальність його керівника, і відтепер такі люди ходитимуть до прокуратури, як на роботу. Кожен посадовець має усвідомити, що зробив усе можливе і неможливе для стабілізації ситуації у цій сфері, - резюмував керівник обласної виконавчої влади.

Також Олександр Пеклушенко заслухав звіт начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолія Казачука. За словами посадовця, забезпеченість пенсійного фонду області за рахунок власних ресурсів складає 81,4%. А. Казачук відзначив, що наповненість фонду залежить переважно від двох чинників. Перш за все, від повного погашення заборгованості із заробітної плати в області. Крім того, має велике значення і рівень зарплати, яку щомісяця отримують запоріжці. У цьому контексті голова обласної державної адміністрації наголосив, що боротьба з «тіньовою» зайнятістю буде активізована вже найближчим часом. Особливо це стосуватиметься керівників підприємств, які офіційно отримують мінімальну заробітну платню.

- У вас є ще десять днів, аби привести до ладу та чесно оформити  офіційну зарплатню. У подальшому, можете не сумніватися, до несумлінних керівників буде вжито всі важелі впливу та задіяно найсуворіші санкції, - попередив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів