Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підняття престижу життя у сільській місцевості – завдання обласної влади

15 листопада 2011 - 13:09

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час зустрічі з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини в м. Донецьк Клаусом Цилликенсом.

Керівник обласної виконавчої влади привітав високого гостя на запорізькій землі та зауважив, що йому часто доводилося бувати в робочих відрядженнях у Німеччині.

- Я бачив багато міст вашої країни і хочу зізнатися, що щиро захоплююсь нею. Більше того, вважаю, що наші народи близькі за темпераментом, життєвими принципами. Тому сподіваюсь, ми знайдемо порозуміння і наше співробітництво носитиме продуктивний характер, - звернувся до Генерального консула Федеративної Республіки Німеччини в м. Донецьк Клауса Цилликенса Олександр Пеклушенко.

У свою чергу пан Цилликенс подякував очільнику регіону за теплі слова та повідомив, що німецькі інвестори мають великий інтерес до Запорізької області. Однак, поки що цей інтерес розповсюджуються переважно на промисловий комплекс регіону.

- Ми досліджували можливості та потенціал вашого краю. Серед пріоритетних напрямків виділені металургія, енергоефективність, хімічне виробництво, машинобудування, сфера комунальних послуг, - окреслив сферу інтересів Клаус Цилликенс.

Голова обласної державної адміністрації погодився, що названі сфери мають великий потенціал для інвестування. А також додав, що є ще два напрямки, які бажано розвивати у рамках співробітництва, – це сільське господарство та малий і середній бізнес.

- Питання розвитку сільського господарства для мене, як для керівника області, стоїть в одній площині з розвитком металургії. Цей сектор економіки має великий резерв, який необхідно розкрити. Основне завдання для мене та моєї команди – повернути інтерес жителів регіону до села, підняти його престиж, - зазначив посадовець. У цьому контексті О. Пеклушенко відзначив, що досвід німецьких фермерів був би дуже цінним для Запорізького краю.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання готовності туристичної сфери регіону до Євро – 2012, а також можливості щодо участі німецьких фільмів у щорічному Бердянському кінофестивалі.

Підбиваючи підсумки,  голова ОДА О. Пеклушенко подякував пану Цилликенсу за змістовну бесіду та запропонував затвердити порушені питання підписанням протоколу про наміри співробітництва, який найближчим часом підготують спеціалістами обласної державної адміністрації.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів