Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціна на скраплений газ для населення має бути стабільною

17 листопада 2011 - 14:19

Ціна на скраплений газ для населення має бути стабільною

На виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо аналізу складової ціни на скраплений газ, який реалізується для потреб населення, облдержадміністрація вживає відповідних заходів. У рамках цієї роботи начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський провів  нараду з представниками ВАТ «Мелітопольгаз» та ТОВ «Запоріжспецтрансгаз».

Як повідомив начальник ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Є. Семечаєвський, згідно до доручення  Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва необхідно встановити в країні єдину ціну на скраплений газ, який продається населенню. Орієнтовна вартість балону газу має складати 121 грн. за один балон (21 кг.).

Наразі на рівень ціни на скраплений газ впливають дві складові: розмір закупівельної ціни та торгівельної надбавки, яку встановлює підприємству обласна державна адміністрація.  Стабільність цих позицій дозволяє зберегти сталу ціну і для населення протягом року.

У ході обговорення сторони поділилися своїми міркуваннями щодо можливостей та доцільності виконання такої ініціативи. За словами представників ВАТ «Мелітопольгаз» та ТОВ «Запоріжспецтрансгаз», 121 грн. за балон – ціна нерентабельна. Основними затратними статтями в структурі ціни на газ є вартість газу на аукціоні, транспортні та експлуатаційні витрати. На переконання представників газорозподільних компаній, у розмірі надбавки, яка розроблена Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, не враховані витрати на транспортування газових балонів.

За підсумками наради ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» надасть облдержадміністрації перелік і структуру витрат, на основі чого будуть підготовлені пропозиції до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Також у ході наради представники газорозподільних підприємств порушили питання можливості проведення аукціонів не раз на квартал, а раз на рік, що також дозволить зберегти сталу ціну на балони.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів