Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми збільшимо бюджетне фінансування соціальної сфери села»

17 листопада 2011 - 16:41

Цієї неділі, 20 листопада, працівники сільського господарства будуть відзначати своє професійне свято. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко привітав запорізьких аграріїв та пообіцяв, що буде допомагати вирішувати проблеми в сільськогосподарській сфері не словами, а ділом.

Олександр Пеклушенко нагородив найактивніших працівників подяками за сумлінну працю, професіоналізм та вагомий внесок у розвиток сільського господарства. Крім того, голова облдержадміністрації повідомив, що наступного року буде збільшено бюджетне фінансування соціальної сфери села.

- Наближається земельна реформа, прийняття якої призведе до серйозних змін. Я переконаний, що ринок землі нам потрібен, але не можна перетворювати цей процес на розбазарювання нашого чорнозему. Гарантую вам, що і Президент України, і Прем’єр-міністр, і Верховна Рада України не будуть щось серйозно змінювати, не порадившись з вами, - справжніми власниками землі. Наша команда не буде обіцяти, ми будемо діяти, а саме – збільшимо фінансування соціальної сфери села. Бо поки буде погано село, місту ніколи не буде добре. Інвестуючи в соціальну сферу села, ми інвестуємо у всю Запорізьку область. Тому сільське господарство – це перший пріоритет моєї роботи. Разом із обласною радою ми підготуємо та приймемо Програму розвитку зернового господарства на 2012-2016 роки, і це буде тільки один з наших перших кроків, - запевнив аграріїв Олександр Пеклушенко.

 

Довідкова інформація:

У сільській місцевості Запорізької області проживає 420 тисяч людей, в аграрному комплексі працює п’ята частина сільського населення і забезпечує 7% валової продукції області.

У Запорізькій області знаходиться більше двох мільйонів родючих сільськогосподарських земель, а це – п’ята частина всіх сільськогосподарських угідь України, 240 тисяч гектарів – зрошувані.

Запорізька область входить у першу десятку по виробництву зерна в Україні та посідає лідируючі позиції з виробництва соняшника.

За підсумками урожаю буде зібрано 2 мільйони 200 тонн зерна, отримано урожайність приблизно по 2,6 тонн з гектара.

18 господарств області отримали врожай більше, ніж 5 тонн зерна з гектара, а це – вихід на європейський рівень урожайності.

Валовий збір соняшника цього року рекордний для регіону – зібрано 1 мільйон тонн, в середньому – по 17,7 центнера з гектара.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні