Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги із зарплати: невтішний жовтень

18 листопада 2011 - 09:58

Борги із зарплати: невтішний жовтень

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук провів чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Основне питання, якому була приділена особлива увага, - стан виплати заробітної плати та виконання графіків погашення заборгованості з неї на економічно активних підприємствах.

Як повідомив заступник голови ОДА Микола Ярмощук, протягом жовтня заборгованість із заробітної плати в області зросла на 7,2 млн. грн. і станом на 01.11.2011 склала 51,3 млн. грн. Із загальної суми заборгованості 16 млн. грн. припадає на економічно активні підприємства, 31,5 млн. грн. – підприємства, які проходять процедуру відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом, ще 3,9 млн. грн. –  борг економічно неактивних підприємств.

Особливе занепокоєння  обласної виконавчої влади викликає ситуація на економічно активних підприємствах комунальної форми власності, які протягом жовтня наростили 2,7 млн. грн. боргу. У цьому контексті найбільш складна ситуація в Енергодарі, Запоріжжі, Токмаку, Веселівському районі.

- Цього разу я не хочу знову слухати про причини виникнення заборгованості. Прошу представників територій та підприємств коротко звітувати про роботу, яка  проведена для стабілізації ситуації, запропонувати свої шляхи вирішення проблеми та поінформувати нас про прогнози щодо погашення боргів на кінець року, - звернувся до присутніх Микола Ярмощук.

Представники міст обласного значення, звітуючи про ситуацію на місцях, скаржились на неможливість впливати на підприємства державного сектору економіки, які не тільки не погашають, але й нарощують борги із зарплати. Приміром, ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект», ФУАТК «Аеропорт Запоріжжя вантажний», ДП «Запорізький облавтодор» та інші. На це заступник голови обласної державної адміністрації відповів, що наразі Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА готує листи до профільних міністерств та відомств.

- Ми плануємо провести окрему нараду, куди будуть запрошені як представники державних підприємств на місцях, так і їхні власники. Сподіваємося, разом нам вдасться знайти шляхи врегулювання ситуації та подолати таке ганебне явище як заборгованість із заробітної плати, - резюмував посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні