Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області стало менше працівників, які отримують заробітну плату «в конвертах»

21 листопада 2011 - 09:24

В області стало менше працівників, які отримують заробітну плату «в конвертах»

Проблеми детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення стали темою засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.

Як відзначив посадовець, цього року керівництво області приділяло особливу увагу темі легалізації трудових відносин, і ця робота  принесла певні позитивні зрушення. Зокрема, у ході перевірок за дев’ять місяців виявлено понад сім тисяч неоформлених офіційно працівників.  В результаті цієї роботи майже шість тисяч з них вже працевлаштовані на постійну роботу.

Також за даними Пенсійного фонду України в Запорізькій області майже вдвічі (з 18,5% до 10,9%) скоротилася питома вага працівників, які отримують заробітну платню меншу  мінімальної.

Разом з тим, Микола Ярмощук зауважив, що в цілому чисельність осіб, які застраховані у мережі державного соціального страхування, продовжує скорочуватись. Станом на 01.10.2011 їх кількість складала 574 тис. осіб, що на 1,6% менше у порівнянні з початком року.

Найбільше скорочення відбулося у Запоріжжі, Розівському, Мелітопольському та Великобілозерському районах. Незважаючи на складну ситуацію, є дев’ять територій, яким вдалося забезпечити збільшення чисельності платників єдиного соціального внеску. Найвищих результатів досягнуто у м. Мелітополь (показник збільшився на 9,9 %), м. Токмак (8,2%), а також у Якимівському (9,5%),  Приазовському (7%) та Бердянському (4%) районах.

Серйозне занепокоєння керівництва обласної виконавчої влади викликає ситуація у Великобілозерському районі та місті Енергодар. У Великобілозерському районі із 23,4 тис. працездатного населення тільки 6,1 тис. чоловік (30%) є платниками єдиного соціального внеску.

В Енергодарі останнім часом загострилася проблема скорочення робочих місць – цього року ліквідовано на 20% робочих місць більше, аніж створено.

Члени обласної комісії разом із спеціалістами Пенсійного фонду, державної податкової адміністрації та територіальних державних інспекцій праці провели виїзні перевірки організації роботи по легалізації зайнятості на  проблемних територіях. За підсумками перевірок керівникам цих територій надано ряд рекомендацій щодо вдосконалення роботи в цьому напрямку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні