Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Залучення додаткових ресурсів – нагальне завдання обласної влади

21 листопада 2011 - 11:49

Залучення додаткових ресурсів – нагальне завдання обласної влади

Питання забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів, а також якість казначейського обслуговування розглянули учасники апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

З першого питання присутніх поінформувала перший заступник голови Державної податкової адміністрації в Запорізькій області Людмила Балацька. Посадовець зупинилась на планових показниках виконання бюджетів у листопаді, а також прогнозах щодо закінчення бюджетного року. Так, протягом листопада до загального фонду Державного бюджету має надійти 476 млн. грн., що складе 73%  плану на листопад, встановленого для області Міністерством фінансів України. Разом з тим,  за січень – листопад завдання щодо наповнення загального фонду Державного бюджету буде виконано як мінімум на 105%. Також очікується виконання бюджетів усіх рівнів і за підсумками року.

Коментуючи це питання, стажист на посаду першого заступника голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко відзначив, що у зимові місяці спостерігається спад мобілізації надходжень до бюджетів, що може негативно позначитися на роботі бюджетних установ. Враховуючи це, необхідно відпрацювати спільні дії на територіях,  щоб активізувати пошук додаткових ресурсів. У цій роботі особливу увагу слід приділити земельним питанням та виплати заборгованості із заробітної плати на підприємствах.

Про стан обслуговування казначейських рахунків доповів начальник Державного казначейства України в Запорізькій області Анатолій Петряєв. Посадовець висловив занепокоєння тим фактом, що субвенції, які були виділені для територій, не всі зможуть встигнути використати до закінчення бюджетного року. Зокрема, це стосується Вільнянського та Запорізького районів.

- Ми доклали масу зусиль, щоб вибити  великі кошти – п’ять мільйонів Вільнянському району та сім – Запорізькому. Сподіваюся, керівників цих територій не потрібно попереджувати про особисту відповідальність за освоєння цих бюджетних ресурсів, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Також голова обласної державної адміністрації наголосив, що основна мета апаратних нарад – порушення проблеми та командний пошук шляхів її розв’язання. Тому всі учасники мають активно долучатися до обговорення порядку денного. Крім того, керівник обласної виконавчої влади довів до відома, що найближчим часом має бути підготовлена Програма діяльності обласної державної адміністрації на 2012 – 2013 роки, де будуть викладені всі напрямки роботи влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович