Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємствам ЖКГ поставлено завдання посилити техніку безпеки

29 листопада 2011 - 10:00

Підприємствам ЖКГ  поставлено завдання посилити техніку безпеки

Стан охорони праці та підвищення техніки безпеки на підприємствах житлово-комунального господарства розглянуто під час селекторної наради, яку провів начальник управління ЖКГ обласної державної адміністрації Дмитро Свіркін. Захід відбувся за участю завідувача сектором охорони праці Мінрегіонбуду  України Ігоря Очеретька.

Як зазначив начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін, темі охорони праці та підвищення техніки безпеки на підприємствах ЖКГ уряд приділяє все більше уваги. Ці питання були у числі основних  на засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, яке відбулося 25 жовтня. Крім того, є відповідне розпорядження першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва щодо підвищення техніки безпеки в галузі будівництва та житлово-комунального господарства. Чільна увага урядовців до цього питання пояснюється тим фактом, що за дев’ять місяців поточного року кількість смертельного травматизму  зросла, зокрема, тільки в Запорізькій області збільшилась удвічі в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

- Всі присутні погодяться зі мною, що цим питанням приділяється недостатня увага. Тож роботу в цьому напрямку необхідно активізувати якнайскоріше, - підкреслив Д. Свіркін.

Для стабілізації ситуації у цій сфері Департамент адміністративно-організаційного забезпечення Мінрегіонбуду розробляє галузеву програму з поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012 – 2016 роки.

 Протягом наступного тижня території області мають підготувати пропозиції до програми та надати їх управлінню ЖКГ облдержадміністрації,  після опрацювання вони будуть направлені до міністерства.

На завершення наради завідувач сектором охорони праці Мінрегіонбуду України Ігор  Очеретько повідомив, що зараз готується план-графік проведення перевірок охорони праці на підприємствах житлово-комунального господарства регіонів, і Запорізька область може стати однією з перших, куди навідаються  вже на початку наступного року. Тож керівники територій  ще мають час  відповідно підготуватися.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»