Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Об’єднавши зусилля влади та суспільства, ми зможемо пройти необхідний шлях реформ»

2 грудня 2011 - 14:11

В обласному музично-драматичному театрі імені Магара відбулися урочисті збори з нагоди Дня місцевого самоврядування. Привітати працівників самоврядних органів прийшли голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, голова обласної ради Павло Матвієнко та Запорізький міський голова Олександр Сін.

Висловлюючи подяку працівникам місцевого самоврядування за їх плідну, відповідальну та складну роботу, Олександр Пеклушенко відзначив, що вони, як і виконавча влада, мають створювати сприятливі умови для самоорганізації населення та його участі у роботі влади.

- Самоврядування – це не тільки місцеві ради та їх виконавчі органи. Це влада громадян там, де вони живуть, працюють, де живуть їхні сім’ї та зростають їхні діти. І від їхньої позиції, підтримки, участі у прийнятті рішень у процесах життєдіяльності залежить, чи є самоврядування як таке, чи його немає. Наше з вами завдання – створити сприятливі умови для самоорганізації населення, допомогти організаційно, направити у потрібне, корисне русло енергію жителів Запорізького краю. Тільки об’єднавши зусилля влади та суспільства, ми зможемо пройти нелегкий, але необхідний шлях реформ, - зазначив голова облдержадміністрації.

Після свого виступу Олександр Пеклушенко вручив грамоти ОДА кращим працівникам самоврядних органів.

А перед початком урочистого заходу Олександр Пеклушенко встиг поспілкуватися з журналістами. Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, голова облдержадміністрації підкреслив, що для влади головне – це волевиявлення народу.

- У Запорізькій області діють 320 рад різних рівнів, інтереси народу представляють майже 7 тисяч депутатів. Тобто у кожній 90-ій родині є депутат сільської, міської, обласної рад. Щоб влада була ефективною, ми всі маємо бути небайдужими, особливо – під час виборів. Треба пам’ятати, що кожен депутат – це інструмент для реалізації сподівань народу. Я впевнений: влада буде ефективною, і наша співпраця з обласною радою та радами всіх інших рівнів буде плідною завдяки правильно розставленим пріоритетам. А наш головний пріоритет – це настрої людей. Під час нещодавніх громадських слухань ми переконалися, наскільки ефективне залучення громадян до нашої роботи, - сказав Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»